forskolejobb.se

Bitr. förskolechef Vi som Växer Stockholm

Vi letar efter dig som är sugen på att ta nästa steg i ditt pedagogiska yrkesliv 

Vi är ett familjeföretag som sedan 1993 har ägt och drivit förskoleverksamhet i egen regi. I dag har vi fem förskolor i två olika kommuner, Stockholm resp. Nacka. Vi är tillsammans ca 70 anställda och 350 inskrivna barn i våra verksamheter. För att alla inom förskolan ska kunna växa, både pedagoger och barn krävs en organisation som uppmuntrar och satsar på kontinuerlig fortbildning, dels internt och i olika nätverk men även via projektgrupper och pedagogiska forum. 

Vårt mål har varit att bygga upp en sådan organisation och vi önskar på alla tänkbara sätt leva upp till vad vi heter: ”Vi som Växer”! 

Nu bygger vi s.k. chefsteam inom vår arbetsorganisation. Vi som Växer Stockholm är organiserad i 3 förskolor som leds av förskolechef i nära samverkan med biträdande förskolechef, pedagogisk utvecklare/pedagogista samt administratör. Förskolorna Helge, Vansö och Bandängen består av tillsammans 12 avdelningar och ca 40 medarbetare. 

Nu letar vi efter dig som vill leda i det praktiska och biträda vår förskolechef i vardagen. Vi söker dig som vill utvecklas inom förskolans värld och tycker om att leda och ge förutsättningar till det pedagogiska arbetet. Vi lägger stor vikt vid att du är glad i ditt yrkesval, trygg i modern pedagogisk diskurs och har stor organisatorisk förmåga. Som biträdande förskolechef kommer du att vara en viktig representant för verksamheten. Arbetet innebär många interna och externa kontakter med barn, vårdnadshavare, medarbetare och andra intressenter.

Som biträdande förskolechef ingår du i ledningsgruppen där vi strategiskt arbetar för hela Vi som Växer Stockholms bästa.

Kvalifikationer och erfarenhet

Vi söker dig som har en förskollärarexamen och giltig lärarlegitimation. Du är trygg i rollen som ledare och vi ser gärna att du har haft ansvar för utvecklings- och kvalitetsarbete i förskola. Du har en god förmåga att driva utvecklingsarbete, leda mot uppsatta mål samt uppmuntra kollegor utifrån förskolans styrdokument. Kunskap om utforskandets pedagogik (Reggio Emilia) är meriterande.

Du är en modig och ansvarsfull person som vågar fatta nödvändiga beslut för barn och verksamheten.

Du är positiv, strukturerad och har ett professionellt förhållningssätt i mötet med barn, medarbetare och vårdnadshavare. Samarbete, arbetsglädje/humor och öppen kommunikation värdesätts för att skapa goda förutsättningar för förskolan att lyckas i sitt pedagogiska uppdrag.

Att vara flexibel och ha en god kommunikationsförmåga är avgörande i denna roll, därför behöver du ha en god förmåga att uttrycka dig väl i tal och skrift samt ha goda kunskaper inom IT.

Anställningsvillkor

Anställningsform: tillsvidare Arbetstid: Heltid/Deltid förlagt på veckans alla dagar + 3 timmar kvällsmöte i månaden. Lön: enligt ö.k. vi följer kollektivavtal. Tillsättning: 2019-08 eller enligt ö.k.

Ansvarsområde

Biträdande förskolechef bistår förskolechefen i att systematiskt och kontinuerligt planera, följa upp, utvärdera och utveckla förskolan utifrån förskolechefens verksamhetsplan. Under ledning av förskolechefen ska biträdande förskolechef genom ledning och samordning i vardagen, skapa förutsättningar för att varje barn tillförsäkras en miljö där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet. Du har ansvar för det systematiska kvalitet- som arbetsmiljöarbetet under ledning av förskolechef.

Arbetsuppgifter 

Som Bitr. förskolechef har du ett operativt personalansvar och ska ge stöd till arbetslag genom val av prioriteringar och arbetslagshandledning i deras pedagogiska uppdrag. Du driver processer kring arbetsmiljöfrågor så att medarbetarna får det stöd och den ledning som behövs för att kunna fullfölja det pedagogiska uppdraget i mötet med barnet i vardagen. 

Vi vill gärna att du har ett inkluderande förhållningssätt som bjuder in till dialog. Som bitr. förskolechef ansvarar du för det systematiska arbetsmiljöarbetet genom att skapa en arbetsplats och ett arbetsklimat som bygger på glädje och lösningsfokus. 

Du rapporterar ditt arbete fortlöpande till förskolechefen. I uppdraget ingår även årlig bedömning av medarbetarnas arbetsprestation inför lönerevision.

Arbetsplats 

Vi som Växers förskolor i Stockholm, Bandängen, Helge och Vansövägens förskolor. 

Din profil

Utbildning
KRAV Pedagogik och lärarutbildning:
Eftergymnasial utbildning två år eller längre:

Kompetenser
KRAV Förskollärarlegitimation

Språk
KRAV Svenska:

Arbetslivserfarenhet
MERITERANDE Biträdande förskolechef:1-2 års erfarenhet

Logga

Vi som Växer förskolor bygger chefsteam i Stockholm

Företag Vi som växer AB
Ort
Utgår

2019-06-20

Ansök nu

Dela detta jobb