forskolejobb.se

Logo

Förskollärare/utvecklingsledare till Västra förskoleområdet

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-04

Ansök nu

Förskollärare/utvecklingsledare till Västra förskoleområdet

En dag på jobbet  
Söker du ett viktigt utvecklingsuppdrag? Fylls du av glädje och energi när du får möjlighet att göra skillnad? Som förskollärare/utvecklingsledare inom Västra förskoleområdet får du möjlighet att göra skillnad för många barns framtid och på många olika sätt!  
 
Västra förskoleområdet består av sju förskolor i områdena Geneta, Västra Blombacka och Högmohöjden. I enheten finns också en förskolebuss möjliggör för barnen att vidga vyerna. Sedan många år har vi arbetat fram hållbara lärmiljöer, miljöer och material som ska vara välkomnande och tilltalande för barnen att utveckla sina förmågor i. Vi arbetar också med tydliga grundstrukturer för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar att bedriva en kvalitativ verksamhet.  
 
I rollen som förskollärare med utvecklingsledaruppdrag får du möjlighet att driva ett pedagogiskt utvecklingsarbete och också det organisatoriska arbetet. Du blir personalens bollplank i deras arbete med reflektion, dokumentation, pedagogiska miljöer och inte minst i det språkutvecklande arbetet. Du kommer att arbeta under ledning av områdets förskole- och enhetschef och ingå i ledningsgruppen för enheten.  
 
I Södertälje förskolor pågår en mycket spännande och främst en utbildningsinsats i språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt. När du arbetar som utvecklingsledare hos oss får du arbetskamrater som verkligen vill lära sig mer och som när de får handfast stöd är snabba att omsätta pedagogisk teori till praktik.  
 
Vem är du?   
Krav:  
- Examen med legitimation från lärarhögskola. Inriktning: förskollärare eller mot yngre åldrar 
- Kompetens inom språk-och kunskapsutveckling.  
- Erfarenhet av att leda arbetslag i pedagogisk utveckling och organisatoriska frågor.  
- Erfarenhet av att arbeta med inspiration från Reggio Emiliafilosofin.  
- Datorvana samt goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift krävs.  
- Stor vana och erfarenhet av att leda organisatoriskt.
 
Meriterande: 
Värdefullt är om du har tidigare erfarenhet av att bedriva ett pedagogiskt och organisatoriskt utvecklingsarbete.  
 
Personliga egenskaper: 
Vi söker dig som tycker om att leda och motivera andra, som är ansvarstagande, engagerad, strukturerad och har en god kommunikativ förmåga. 
 
Vi erbjuder dig  
- Ett nära stöd från områdets ledningsgrupp   
- Väl genomtänkta och förankrade styrdokument  
- Kollegialt lärande genom en inarbetad nätverkskultur  
- Möjlighet att växla in semesterdagstillägget till fem extra semesterdagar  
- Friskvårdspeng   
 
Välkommen till oss!  
I Södertälje förskolor har vi en gemensam verksamhetsidé som speglar sig mot filosofin i Reggio Emilia i Italien. Här möts barnen av ett lekfullt lärande i spännande och inbjudande miljöer som lockar till utforskande. Tillsammans med medforskande och engagerade pedagoger får barnen många olika möjligheter att uttrycka sig, utforska och uppleva med alla sina sinnen. Utifrån barnens intressen stimulerar och utmanar pedagogerna barnen i riktning mot förskolans mål.  
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 
 
Intervjuer sker löpande

Dela detta jobb

Logo
Förskollärare/utvecklingsledare till Västra förskoleområdet

Södertälje kommun – Utbildningskontoret