forskolejobb.se

Förskollärare till Viktoria förskola i Helsingborg

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-22

Ansök nu

Förskollärare till Viktoria förskola i Helsingborg

Du vill något. Det vill vi med! Hos oss går vi från vilja till handling så här har du alla förutsättningar att påverka och få saker gjorda. Vi lyssnar, hjälps åt och jobbar för att dra åt samma håll. Här finns möjligheterna för dig som vill skapa, bygga, förändra, uppleva och utvecklas. Helsingborg är staden för dig som vill något.

Helsingborgs stads skolor är en resursstark och värdestyrd organisation. Här blir du som medarbetare en viktig del i vår gemensamma vision att skapa den bästa skolan för varje barn och elev.

Viktoria förskola är en del av Raus Planerings sex förskolor. Vi har ett tätt samarbete och ser oss som en enhet. Vi arbetar utifrån samma vision, värdegrund och teman.

På Raus Plantering finns sex förskolor där barnen är organiserade i 1-4 års och 4-5 års grupper. Regnbågen är en 4-5 års grupp som tillhör Viktoria förskola vilken består av tre barngrupper totalt. Tillsammans med dina kollegor skapar du en trygg, glädjerik och utmanande dag för varje barn med stort fokus på kommunikation och lek.

Hos oss har du utvecklingstid med ditt team minst 2 timmar i veckan och deltar i lärande pedagogisk tvärgrupp en gång i månaden. För att utveckla verksamheten och få stöd i ditt arbete har du tillgång till specialpedagog, IKTpedagog och litteraturpedagog. All fortbildning är kopplad till pågående utveckling och vårt systematiska kvalitetsarbete.

ARBETSUPPGIFTER
Är du en kreativ och engagerad förskollärare med inställningen att allt är möjligt? Då är Regnbågen på Viktoria förskola något för dig!

Här kommer du att driva och utveckla det pedagogiska arbetet tillsammans med dina kompetenta kollegor. För oss är trygghet, glädje och det demokratiska uppdraget en självklarhet. Vi arbetar tematiskt och med leken som utgångspunkt i lärandet. Här får du som pedagog stort inflytande i ditt arbete och vi välkomnar dina kreativa idéer. I vår omgivning har vi tillgång till härliga utemiljöer med närhet till både hav och skog. På vår nybyggda gård erbjuder vi utelärrum med plats för både lek, bygg, odling och skapande. Att utveckla utemiljön är ett pågående arbete där du kommer få stora möjligheter att vara med och påverka.

På Viktoria förskola välkomnas du till ett positivt team som gärna samarbetar över avdelningsgränserna och med området i stort. För oss är relationerna viktiga, oavsett om det är till barnen, kollegorna eller vårdnadshavarna. Eftersom kommunikation är en viktig del i barnens utveckling lägger vi stor vikt vid språk och litteratur.

Välkommen till den härliga gemenskapen på Raus Planterings förskolor!

KVALIFIKATIONER
Du är legitimerad förskollärare och om du har något års arbetslivserfarenhet från yrket ses det som meriterande, men det är inte ett krav.

Det är viktigt att du trivs med ett medforskande arbetssätt där du utgår från barnens intressen och behov. Det är naturligt för dig att bygga goda relationer genom ett lyhört och respektfullt bemötande. Du är också trygg i rollen, har förmågan att se möjligheter istället för hinder och delar gärna med dig av dina idéer och kunskaper till andra.

För att utveckla verksamheten använder du pedagogisk dokumentation som metod för att synliggöra och reflektera över förhållningssätt och lärandeprocesser.

För dig är digitala verktyg ett självklart val i lärandeprocessen och du använder digitala verktyg på ett kreativt och utvecklande sätt tillsammans med barn och kollegor.

En förutsättning är att du uttrycker dig obehindrat på svenska i tal och skrift.

Varmt välkommen med din ansökan! Vi tillämpar löpande urval.

ÖVRIGT
I Helsingborgs stad gillar vi olika. Vi strävar efter att våra medarbetare ska spegla våra invånare och värnar om det värde som jämn könsfördelning samt mångfald tillför våra verksamheter.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att tjänsten inte behöver tas i anspråk för redan tillsvidareanställda medarbetare.

Om du blir erbjuden tjänst inom förskola och skola eller öppen fritidsverksamhet ska du uppvisa giltigt utdrag från polisens belastningsregister.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocess i Helsingborgs stad använder vi rekryteringsverktyget Visma Recruit. Därför ber vi dig att skicka in din ansökan via Visma Recruit genom att klicka på ansökningslänken i annonsen. Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du till Visma Recruit 0771-693 693.

Då vi inför denna rekrytering redan tagit ställning till de rekryteringskanaler vi önskar använda undanber vi oss vänligen men bestämt att bli kontaktade för ytterligare erbjudanden om kompetensförmedling, annonserings- och rekryteringshjälp.

Dela detta jobb

Förskollärare till Viktoria förskola i Helsingborg

Helsingborgs stad