forskolejobb.se

Sopranens förskola

Är du förskollärare med vilja, engagemang och drivkraft? Vill du vara med och skapa en förskola med hög kvalitet?
Välkommen till Sopranens förskola!

På Sopranens förskola drivs ett aktivt utvecklingsarbete utifrån förskolans läroplan med barnen och vårt demokratiuppdrag i centrum. Lärmiljöer som stimulerar till lek och utforskande ser vi som en förutsättning för att barnen ska få bli aktiva aktörer i sitt eget lärande.

Du som förskollärare ges goda förutsättningar att tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger driva det pedagogiska utvecklingsarbetet. Vi säkerställer att reflektionstid ges både enskilt och kollegialt för uppdraget liksom kompetensutveckling som stödjer utvecklingen av verksamheten och dig som pedagog.

Här kan du läsa mer om Sopranens förskola (https://sopranensforskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som förskollärare på Sopranens förskola leder du, tillsammans med övriga förskollärare, den pedagogiska verksamheten. Vi arbetar åldersnära och projektinriktat med pedagogisk dokumentation som grund för reflektion och fortsatt utvecklingsarbete. Förskolans värdegrund utgör utgångspunkt för allt i vår verksamhet och du deltar aktivt i detta arbete genom att ständigt utmana dig själv och dina kolleger för att höja kvaliteten.

Som förskollärare hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med barnet i centrum bidra med din kompetens, ditt kunnande och ditt engagemang. Du tar ansvar för undervisningen och för att verksamheten utmanar barnen i deras lärande. Med utgångspunkt i styrdokumenten skapar du en utvecklande, stimulerande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget. Vi ser gärna att du har ett intresse för utomhuspedagogik och ett normkreativt förhållningssätt.

Din bakgrund
Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Du har förskollärarlegitimation, alternativt inväntar legitimation. Att du har erfarenhet av arbete i förskolan är en förutsättning för arbetet. Har du erfarenhet av ett språkutvecklande arbetssätt och arbete med flerspråkighet, barn med rätt till särskilt stöd och utomhuspedagogik ses det som meriterande. Du har även goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift, IT-kunskaper samt god kännedom om förskolans läroplan och Skollagen. Vi ser gärna att du har kunskaper i TAKK, tecken som stöd och pedagogisk dokumentation.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat samt har en god ledarskapsförmåga. Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Kjellman, rektor, 018-727 87 92.

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Förskollärare till Sopranens förskola

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-20

Ansök nu

Dela detta jobb