forskolejobb.se

Förskollärare till Regndroppens förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2020-04-16

Ansök nu

Förskollärare till Regndroppens förskola

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där bland annat bygget av två nya skolor står för dörren.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Förskolan Regndroppen har vuxit under senaste åren till att bli en stor förskola med 7 avdelningar. Vi är en stolt mångkulturell förskola med nyrenoverade lokaler. Vi har en flerspråkig personalgrupp med olika professioner samt att vi på olika sätt aktivt arbetar med barn i mindre grupper.
För att stärka barnens trygghet och säkra förskolans kvalitet har vi valt att ha en egen vikariepool för att barn, vårdnadshavare och personal ska möta kända ansikten.
Varje arbetslag möts 2 h på måndagar för att utvärdera och planera undervisningen. Förskollärarna på Regndroppen har 2 h gemensam planeringstid i veckan- för att tillsammans kunna ta ansvar för sitt uppdrag.
En gång i månaden (3 h) möter varje arbetslag vår förstelärare för att få stöd i reflektion och i det systematiska kvalitetsarbetet.
En gång i månaden möts förskolans personal i ett förskolemöte tillsammans med rektor där vi på olika sätt kvalitetssäkrar utbildningen.
Förskolan Regndroppen deltar i ett forskningsprogram "Flerstämmig undervisning i förskolan" där vi tillsammans med andra kommuner och forskare från Malmö universitet provar teorier om lärande- för att kunna möta varje enskilt barn på bästa sätt (se länken: https://www.youtube.com/watch?v=Lx-NeZ2wm1g).
Vi är även med i "samverkan bästa skola" där vi tillsammans med Skolverket utvecklar vår kvalitet- allt för barnens bästa.


Arbetsuppgifter:
Förskolläraren ger varje barn förutsättningar att utveckla tillit och självförtroende och uppmuntrar barnens nyfikenhet, kreativitet och intresse.
Förskolläraren ansvarar för att utvecklingssamtalets innehåll, utformning och genomförande överensstämmer med de nationella målen, och att vårdnadshavare ges möjlighet att vara delaktiga i utvärderingen av utbildningen.

Undervisningen i förskolan sker under ledning av förskolläraren och syftar till barns utveckling och lärande genom inhämtande och utvecklande av kunskaper och värden.
Förskolläraren arbetar utifrån läroplanens värdegrund i varje möte.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har förskollärarexamen och förskollärarlegitimation.

På Regndroppen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga. Du kan arbeta bra med andra människor och relatera till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du har förmågan att lyssna, kommunicera och lösa konflikter på ett konstruktivt sätt.

Som förskollärare är du en självklar ledare som kan motivera och förse andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du kan även skapa engagemang och delaktighet.

Du har en förmåga att se hur organisationens delar påverkar varandra och agerar utifrån en helhetssyn för Regndroppens bästa.

Erfarenhet:
Ingen erfarenhet krävs

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2020-08-10. eller enligt överenskommelse
Antal platser: 2

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2020-04-16

Arbetsgivarens referensnummer: C36782/2020


Upplysningar lämnas av:
Sofie Tornell
rektor
Telefon: 0150-57296
E-post: sofie.tornell@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00
 

Dela detta jobb

Förskollärare till Regndroppens förskola

Katrineholms kommun