forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
logga

Förskollärare till Håsta förskola

Ansök nu

Förskollärare till Håsta förskola

Norrtälje kommun växer snabbare än någonsin. Våra medarbetare är vår viktigaste resurs för att skapa en hållbar framtid och bästa möjliga vardagsliv för alla invånare. Sök till oss om du vill vara med och påverka!

Om tjänsten

Till våren söker vi förskollärare till Håsta förskola i Rimbo västra förskoleområde där Bålbro förskola, Håsta förskola, Närtuna förskola, Rånäs förskola och Västertorp förskola ingår.  
Håsta förskola är Norrtälje kommuns enda HBTQI-certifierade förskola. Vilket innebär att personalen har en ökad kunskap om HBTQI, samhällsnormer samt vilka konsekvenser dessa normer har för hälsa och livskvalitet hos HBTQI-personer. Förskolan strävar efter att ha ett strukturerat och målmedvetet sätt att arbeta främjande med en öppen och inkluderande miljö och ett välkomnande bemötande utifrån ett HBTQI perspektiv. Vi har tagit fram en handlingsplan med konkreta åtgärder för att skapa en verksamhet som synliggör och inkluderar alla. Pedagogerna arbetar systematiskt med lika behandling, bemötande och mänskliga rättigheter genom att diskutera och normkritiskt granska utifrån de sju diskrimineringsgrunderna. Håsta har nära till naturen dit vi ofta går för att utforska vår omgivning. Vi är engagerade pedagoger som med våra olika talanger hjälps åt att skapa en rolig och lärorik tid på förskolan.

Varje arbetslag består av förskollärare och barnskötare som tillsammans bildar en bra balans där allas kompetenser tas tillvara och håller en hög kvalité med fokus på barns utveckling och lärande. Vår målsättning är att ha två förskollärare per avdelning. Uppdraget som förskollärare och barnskötare ser olika ut. Pedagogers förhållningssätt till barnen är att inte ge färdiga lösningar utan tillsammans söka svar, skapa lärmiljöer och vara kreativa. Pedagogerna ska ge barnet värme och generositet utan att ställa villkor och kunna möta barnet i förhandling och dialog.

Arbetsbeskrivning

Hos oss möts du av engagerade pedagoger som har höga förväntningar på det kompetenta barnet. På Håsta förskola arbetar vi för att skapa en tillgänglig förskola för samtliga barn. Vi erbjuder en verksamhet där vi har ett barns perspektiv, där barnen kan utveckla sin identitet ihop med en delaktighet som ges på förskolan med andra barn och vuxna. Utifrån barnens intresse skapar vi gemensamt en utforskande miljö för utveckling och lärande. Vi arbetar aktivt med att utveckla vår pedagogiska miljö och dokumentation, där pedagogisk dokumentation är en viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet. Till stöd i vårt dokumentationsarbete använder vi vår lärplattform Unikum. 

Barnen på våra förskolor har rätt att mötas med respekt. De ska uppleva en trygg förskola där engagerade, medforskande och nyfikna pedagoger utmanar barnens tankar och funderingar. För att varje barn ska bli bekräftad, få känna sig betydelsefull, få göra sin röst hörd och kunna påverka sin vardag delas barngruppen upp i mindre grupper, både inne som ute. 

Kvalifikationer 

Förskollärarexamen och lärarlegitimation. Studerande till förskollärare kan få anställning enligt skollagen sista terminen i väntan på examen och legitimationen. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet till befattningen. 
Det vi söker är en förskollärare som:

 • Vill vara med och utveckla vår förskola

 • Har barnen i fokus

 • Är engagerad nyfien och medforskande

 • Är väl fortrogen med förskolans läroplan

 • Är van att arbeta med digitala verktyg i projekt

 • Är intresserad av barns lärprocesser och utveckling

 • Är van att arbeta med pedagogisk dokumentation och i projekt

 • Har lätt att samarbeta med andra

 • Du är bra på att formulera dej i tal och skrift

 • Du är uppdaterad på aktuell forskning inom förskolans område

 • Vi ser gärna att du har kunskap inom HBTQI.

Vi  söker dig som har kompetens att bidra till våra verksamheter oavsett kön, könsidentitet eller könsuttryck, ålder, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, sexuell läggning eller funktionsnedsättning. Precis som vi har du också ett barnrättsperspektiv i ditt dagliga arbete, i enlighet med barnkonventionen.

Om arbetsplatsen

Håsta förskola tillhör Rimbo västra förskoleområde som också omfattar Rånäs, Närtuna, Bålbro, Västertorps förskolor. Håsta har två åldersindelade avdelningar. Det går ca- 40 barn hos oss och vi är åtta pedagoger.

Anställningsform

Heltid och Tillsvidaranställning

Tillträde datum 2023-03-01

Urvalsarbete och intervjuer sker löpande under annonseringstiden.

 

Publicerat:

2022-11-18

Sista ansökningsdag:

2023-01-08

Typ:

Pedagogiskt arbete

Tjänst:

Förskollärare

Anställningsform:

Tillsvidareanställning

Ort:

Norrtälje

Omfattning:

Heltid

Kontaktpersoner

Rektor

Kerstin Henriksson, kerstin.henriksson@norrtalje.se, 070-2365893

Biträdande rektor

Louise Desell, louise.desell@norrtalje.se, 0175-740 38

Lärarförbundet

Sabine Rauch, sabine.rauch@norrtalje.se, 0175-74058

 

Om Norrtälje kommun

Norrtälje är en trygg kommun med drygt 60 000 invånare som lever i en unik blandning av skärgård, levande landsbygd och småstadsliv. Närheten till Stockholm, Uppsala, Arlanda och Kapellskär gör att resten av världen alltid finns inom räckhåll. 
Ungefär 3 450 personer har Norrtälje kommun som arbetsgivare där vi tillsammans arbetar efter tre värderingar; invånaren först, allas lika värde och höga förväntningar. Just nu NPF-säkrar vi våra skolor och förskolor och utvecklar hållbara stadsdelar. Norrtälje kommun är en rökfri kommun.
• Dyk in på vår webbplats och läs mer om vår vision Global livsstil – lokalt liv. https://www.norrtalje.se/info/kommun-och-politik/organisation-och-styrning/var-vision/ • Norrtälje kommun ingår i finskt förvaltningsområde och vi ser positivt på om du är finsktalande eller om du kan något minoritetsspråk eller annat språk. 

 

 

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till Håsta förskola

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen