forskolejobb.se

logga

Förskollärare till förskolorna i Stångby

Ort
Kategorier
Utgår

2020-11-29

Ansök nu

Förskollärare till förskolorna i Stångby

Barn- och skolförvaltningen

 

Lund skapar framtiden – med kunskap, innovation och öppenhet! Vi vågar tänka stort, visa handlingskraft och med tillit låta nya idéer växa till hållbara lösningar. Vill du vara med och skapa framtiden med oss?

Barn- och skolförvaltningen arbetar för att skapa likvärdighet och goda förutsättningar för barn och elever att nå målen. Vi arbetar för en enhetlig och tydlig styrning för skola och förskola och en ändamålsenlig och effektiv organisation. Vidare strävar vi efter att skapa förbättrade förutsättningar för utveckling och kvalitet i verksamheten.

 

Förskolorna i Stångby söker förskollärare

Stormhatten 3 tjänster, Tåget 1 tjänst

Om oss

Förskolorna i Stångby består av förskolan Stormhatten och förskolan Tåget. Både Stormhatten och Tåget har vardera tre stora avdelningar med ca 100 barn samt 25 medarbetare. Vi har stora kreativa gårdar där vi arbetar med de fyra elementen, jord, eld, luft och vatten. Vi har egna kök som lagar alla måltiderna till oss. Båda förskolorna har även utmärkelsen Grön Flagg. Vi har en människosyn där vi ser både barnen och oss själva som:

  • kompetenta människor som provar sina förmågor, kunskaper och färdigheter
  • nyfikna människor som genom sin fantasi och kreativitet provar idéer och finner lösningar
  • aktiva och lekfulla människor som ser glädje i att röra sig
  • trygga människor som genom olika val har möjlighet att påverka sin vardag
  • självständiga människor som i samspel med andra vill, vågar och kan

Arbetsuppgifter

Som förskollärare hos oss är du med och påverkar förskolans framtid i en tydlig organisation och struktur där syftet är att gemensamt utveckla verksamheten för att möta barnens behov här och nu samt ge dem goda förutsättningar för att kunna möta framtidens förväntningar. Som förskollärare har du det övergripande ansvaret för den pedagogiska verksamheten i enlighet med läroplanens riktlinjer. Du arbetar i ett tillåtande arbetsklimat där du i vardagen får möjlighet att utmanas samtidigt som du får ett gott stöd av kollegor och ledning. Du förväntas vara med och utveckla en mångfald av kreativa lärmiljöer där barnen har möjlighet till inflytande och delaktighet såväl i inomhus- som i utomhusmiljön. Du kommer att ha goda förutsättningar att arbeta med och att utveckla din digitala kompetens samt möjlighet att i samtalsgrupper få arbeta med bedömning för lärande.

Du kommer också vara en viktig del i vårt  systematiska kvalitetsarbete. Som förskollärare hos oss ansvarar du för att barnens utveckling och lärande samt att detta systematiskt dokumenteras, följs upp och analyseras och att läroplansmålen integreras i detta arbete. Vi har en tydlighet kring vårt systematiska kvalitetsarbete, där det finns tid för uppföljning, utvärdering och utveckling genom återkommande reflektion i olika former.

Vi söker dig som
Vi söker dig som har förskollärarexamen. Enligt skollagen krävs legitimation för tillsvidareanställning. Du som har förskollärarexamen men saknar legitimation, anställs på tidsbegränsad anställning

Vi ser att du har följande egenskaper/förhållningssätt

  • Ser fördelarna med att arbeta i storarbetslag med många förskollärarkollegor runt dig
  • Du vågar, vill och kan vara en medskapare, där ditt förhållningssätt, din delaktighet och ditt engagemang gör skillnad
  • Du skapar möten i vardag där möjlighet till utmaning och utveckling för barnen kan ske genom att du utgår ifrån deras behov, intressen, tankar och åsikter
  • Du är intresserad av att följa utvecklingen och möta dess utmaningar i ett föränderligt samhälle

Erfarenhet av arbetet med digital dokumentation kring uppföljning, utvärdering och utveckling är meriterande liksom erfarenhet av arbete med TAKK och Grön Flagg.

Vid tillsättningen kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Söker du en arbetsplats där du kan utvecklas tillsammans med dina kollegor? Varmt välkommen med din ansökan redan idag, urval och intervjuer sker löpande.

 

Antal tjänster

4

Anställning

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Omfattning: Heltid

Lön: Månadslön

Tillträde: 2021-01-11

Ansök senast

Sista ansökningsdag: 2020-11-29

Referensnummer

2020/988

Kontaktperson(er)

 

Eva Grandelius, 046-359 6594

 

Karin Ekerot, 046- 359 2408

 

Ann Ekström, 046-359 8061

Facklig(a) företrädare

Johanna Rahm, Lärarförbundet, 046-359 8164

Dela detta jobb

logga
Förskollärare till förskolorna i Stångby

Lunds kommun - Barn- och skolförvaltningen