forskolejobb.se

Förskollärare till förskolan Utsädesgatan 120

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-24

Ansök nu

Förskollärare till förskolan Utsädesgatan 120

Sista ansökningsdatum: 2020-09-24
Referensnummer: 5618

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Cornelia Moberg, HR-konsult, 013-26 35 68, cornelia.moberg@linkoping.se

Sandra Sannemo Bårman, HR-konsult, 013-262718, sandra.sannemo-barman@linkoping.se

Veronica Carlsson, Biträdande rektor, 013-207624, Veronica.Carlsson@linkoping.se

Lärarförbundet Linköping, 013 - 20 87 39, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Lambohovs förskoleområde arbetar utifrån ett projekterande förhållningssätt. Området utgår från ett gemensamt tema där projekt bildas och barns erfarenheter och kunskaper utmanas vidare. Pedagogisk dokumentation ligger till grund för såväl utvecklingen av projekten som det systematiska kvalitetsarbetet. Området har en verksam Pedagogista som stöd, vars huvudsakliga arbetsuppgift är att stötta personalen i det systematiska kvalitetsarbetet där fokus ligger på att lyfta och följa de lärprocesser barnen befinner sig i.

Lambohovs förskoleområde består av totalt åtta förskolor och vi söker nu två förskollärare till förskolan Utsädesgatan 120, en förskola belägen nära skog och natur. Förskolan, som har tre avdelningar och eget tillagningskök, arbetar för ett ”vi” där barn och vuxna möts mellan avdelningarna. För att stärka vårt "vi" ytterligare söker vi två förskollärare med vilja och ambition att driva utveckling och förändring på förskolan. 

Här på Lambohovs förskolor lägger vi stor vikt vid de pedagogiska miljöerna, som vi ständigt förändrar och anpassar utifrån barnens intressen och behov. Förskoleområdet har även tillgång till lådcyklar som möjliggör utflykter i närområdet.

Som förskollärare har du och dina kollegor planerings- och reflektionstid enskilt och i arbetslaget. Du ges förutsättning att delta i pedagogiskt nätverk som leds av områdets Pedagogista tre gånger/termin. Under fem tillfällen per år ges även möjlighet att fördjupa sig i det systematiska kvalitetsarbetet tillsammans med arbetslaget.

Du får arbetskläder för utomhusbruk samt hälsoförmån genom Actiway.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten.
Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse 

Anställningsform: tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 5618

Dela detta jobb

Förskollärare till förskolan Utsädesgatan 120

Linköpings kommun