forskolejobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

Våra förskolor, Jungfrun, Karlberg och Hellbergs väg ligger i Bojsenburg, ett mångkulturellt område precis utanför stadskärnan i Falun. Förskolan Härden ligger i centrala Falun i området Gamla Herrgården.
På våra förskolor arbetar vi aktivt utifrån utgångspunkten att samhällets mångfald utgör en tillgång som berikar alla. Vi utvecklar ständigt våra lärmiljöer, våra metoder och vårt arbetssätt för att skapa de bästa förutsättningarna för alla barns utveckling och lärande.

Vi har en verksamhetsutvecklare nära knuten till våra förskolor som arbetar tillsammans med pedagogerna för att ständigt utveckla våra lärmiljöer, våra metoder och vårt arbetssätt för att skapa de bästa förutsättningarna för alla barns utveckling och lärande. Vi har även ett nära samarbete med specialpedagog kopplad till förskolorna och Falu Förskolas lektor erbjuder våra pedagoger kompetensutveckling i olika forum, vi håller oss på så sätt uppdaterade inom den senaste forskningen rörande förskolans utveckling.

Arbetsuppgifter
Som förskollärare har du ett förtydligat ansvar gällande planering, uppföljning, utvärdering och utveckling av verksamheten på avdelningen. Detta arbete görs tillsammans och i nära samarbete med övriga pedagoger. Som förskollärare arbetar du medvetet och systematiskt utifrån barnens behov, nyfikenhet och intresse för att våra kompetenta barn ska få en trygg, rolig och lärorik förskola. Som förskollärare arbetar du aktivt med att utveckla den pedagogiska miljön så att den är tydlig, tillgänglig och inspirerar barnen samt bidrar till barnens utveckling. Du är även en aktiv och medverkande pedagog i barnens lärande.

Kvalifikationer
- utbildad förskollärare med legitimation.

Personliga egenskaper
Du är driven och har ett tydligt ledarskap. Du har även ett gediget intresse av att arbeta med lärmiljöer och metoder för att skapa de bästa förutsättningarna för alla barn på förskolan gällande undervisning, utveckling och lärande. Du kan arbeta aktivt utifrån utgångspunkten att samhällets mångfald utgör en tillgång som berikar alla. Vidare är du flexibel, kreativ och initiativrik. Du har även lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt har förmågan att bygga förtroendefulla relationer med kollegor, barn och vårdnadshavare. Du har god förmåga att göra dig väl förstådd i det svenska språket, både i tal och skrift.

Meriterande kvalifikationer 

- utbildning i ICDP-vägledande samspel.                                                                                                               
- erfarenhet av att arbeta utifrån ett interkulturellt arbetssätt/förhållningssätt.                                             
- erfarenhet av att arbeta med tecken som stöd. -erfarenhet av att arbeta med digitala verktyg.               
- utbildad eller vill utbilda dig till VFU-handledare.   

Anställningsvillkor
Tjänsterna är tillsvidareanställningar. Tillträde efter överenskommelse. Enligt lagen om registerkontroll krävs utdrag ur Rikspolisstyrelsens belastningsregister. Beställ gärna detta i samband med din ansökan, så det finns tillgängligt om du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Christina Skogkvist, förskolechef tel. 023-862 31, mail: christina.skogkvist@falun.se                           

Malin Clarström, biträdande förskolechef tel. 023-867 31, mail: malin.clarstrom@falun.se

Fackliga representanter

Lärarförbundet: Catarina Gehlin 023-864 96

Kontaktinformation
Christina Skogkvist, Förskolechef

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Logga

Förskollärare

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Dela detta jobb