forskolejobb.se

Förskolan Hässleberg söker förskollärare med eventuellt uppdrag som processledare

Ort
Kategorier
Utgår

2021-05-16

Ansök nu

Förskolan Hässleberg söker förskollärare med eventuellt uppdrag som processledare

I Hallsbergs kommun är alla välkomna, oavsett vem man är, var man kommer från och vart man är på väg. Hallsberg har bra kommunikationer, naturnära boende, bra förskola och grundskola samt gymnasium. Hallsberg befinner sig i ett expansivt läge med nyproduktion av bostäder samt etablering av nya företag. I kommunen bor ca 16 000 invånare.

Vill du arbeta i en kommun där vi satsar på förskola och skola?

Hos oss får du möjlighet att utveckla förskolan och din profession tillsammans med många andra drivna förskollärare. Vårt förhållningssätt präglas av att vi är medforskande, tillåtande, lyssnande och engagerade pedagoger. Ett projektinriktat arbetssätt med pedagogisk dokumentation som kompass ser vi som framgångsfaktorer för alla barns utveckling och lärande. För oss är det viktigt att utbildningen är intressant, meningsfull och rolig. Vi arbetar med att skapa innehållsrika och inbjudande undervisningsmiljöer som ger plats för lek, kreativitet och utforskande.

Som processledare arbetar du för att öka måluppfyllelsen och kvaliteten på undervisningen samt att leda förskolans pedagogiska utveckling och arbetet på förskolan framåt och så klart alltid ur ett barnperspektiv. Du har ett utvecklingsansvar tillsammans med rektor och övriga processledare. Du är rektorns länk främjar delaktigheten i beslutsprocessen och har en samsyn för hela utbildningen. Du leder tillsammans med rektorn, förskolans systematiska kvalitets- och utvecklingsarbete och har en samsyn för hela utbildningen. Processledaruppdraget är under 2 år förordnande och är 10% av tjänsten samt ett lönetillägg 1000kr/månad. 

Vi arbetar för likvärdig utbildning, oavsett förskola eller avdelning, där alla barn ska få en kvalitativ utbildning med barnets bästa som utgångspunkt. Det innebär att alla barn ska få erfara den tillfredsställelse det ger att göra framsteg, övervinna svårigheter och få uppleva sig vara en tillgång i gruppen. Vi bidrar till att ge barnen en god självkänsla och framtidstro i sitt tillägnande av nutidens och framtidens lärande.

Som förskollärare i Hallsberg får du 8 timmars reflektion per arbetslag/veckan som fördelas både enskilt och med arbetslaget. Vi är måna om att pedagogerna får kompetensutveckling/ fortbildning, det kan bl.a. ske genom kollegialt lärande, föreläsningar och nätverksträffar, samt fyra kompetensutvecklingsdagar per läsår. Du får självklart arbetskläder för inne-/utomhusbruk och en egen Ipad.  

Vi söker dig som:

  • är engagerad, har ett positivt förhållningssätt och tar vara på barnens tankar och idéer för att skapa lekfulla, stimulerande och utmanande lärmiljöer.

  • ser den pedagogiska dokumentationen som ett viktigt verktyg, för att nå utveckling.

  • ger barnen goda förutsättningar för att växa och utvecklas till kreativa och trygga individer.

  • har förmågan att möta varje barn som den unika individ han eller hon är.

  • i ditt dagliga arbete kan möta människor med inlevelse och empati.

  • är en del av utbildningen som bidrar till att den utvecklas i rätt riktning samt att du är flexibel och har lätt för att samarbeta.

Kvalifikationer:

  • du är utbildad förskollärare/lärare mot yngre år.

  • du är väl förtrogen med styrdokumenten

  • du kan dokumentera, reflektera och analysera och följa barns utveckling och lärande kontinuerligt och systematiskt och är intresserad av att använda digitala medel som ett verktyg.

Övrigt

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100%, varav 10% som processledare. Tillträde sker i augusti eller enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag är 2021-05-16. 

Känns detta spännande, så sök!

Rekryteringen gäller under förutsättning att nödvändiga beslut fattas.

Vi undanbeder oss all direktkontakt med rekryteringsföretag och liknande.

Fackliga företrädare nås via kommunens kontaktcenter Hallsbergs kommun, 0582-685000

Kontaktpersoner

Helena Finnman

Rektor

0582-685004

helena.finnman@edu.hallsberg.se

Dela detta jobb

Förskolan Hässleberg söker förskollärare med eventuellt uppdrag som processledare

Hallsbergs kommun