forskolejobb.se

Solhemsskolan ligger i Spånga med ca 10 min promenad till skolan från Spånga centrum. Till oss tar du dig lätt med hjälp av pendeltåg från bland annat T-centralen. Spånga centrum har flera valbara busslinjer till vårt närområde. På vår 4-parallelliga F-6 skola går det drygt 730 elever och vår personal består i dag av 95 medarbetare.

Arbetsbeskrivning

Solhemsskolan söker dig som är utbildad och legitimerad lärare och förskollärare mot de tidiga skolåren och som brinner för det steglösa lärandet. Vår tanke är att du kommande läsår startar som lärare i åk 1 för att sedan följa gruppen/klassen genom de tidiga skolåren. När det är dags för nästa "runda" har du möjlighet att starta redan i förskoleklass. Det steglösa lärandet innebär att du planerar verksamheten utifrån en syn på ett lärande utan "stopp och tak". Du är tillsammans med din kollega ansvarig för att möta barnens behov och utveckling där de befinner sig när de börjar i förskoleklass. Verksamheten bygger på och planeras utifrån förskoleklassens uppdrag och har Lgr 11 som utgångspunkt. I ett nära samarbete med ansvariga pedagoger i åk 1 bygger ni undervisningen utifrån ett helhetstänk och med tematiskt arbete som utgör en självklar pedagogisk metod. Ett utforskande och laborativt lärande, elevers delaktighet i sitt lärande tillsammans med uppdraget att bygga en välfungerande grupp är det vi vill att våra pedagoger har som ledstjärna.

Tjänsten är en tillsvidareanställning.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:

- har erfarenhet av tematiskt arbete

- är väl insatt i förskoleklassens uppdrag och Lgr 11

- ser elevens behov som din utmaning

- har förmåga att skapa goda relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare - brinner för det steglösa lärandet

- har många pedagogiska verktyg i din verktygslåda

Förutom pedagogiskt arbete i förskoleklass och i de tidiga skolåren vill vi att du har erfarenhet av att hålla utvecklingssamtal.

Engagerade lärare med förskollärarlegitimation sökes

Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-28

Ansök nu

Dela detta jobb