forskolejobb.se

Engagerad pedagogista till förskolor i område Syd

Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-15

Ansök nu

Engagerad pedagogista till förskolor i område Syd

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där bland annat bygget av två nya skolor står för dörren.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Du kommer att arbeta som pedagogista i samordningsområde Syd. I ditt ansvarsområde ingår förskolan Asplunden som ligger i Sköldinge, förskolan Häringe belägen i Valla och förskolan Fågelbo i Forssjö. Som pedagogista i förskolan arbetar du med utvecklingsuppdrag som är knutet till förskolorna men bidrar även till utvecklingen för alla Katrineholms förskolor. Du kommer att arbeta på uppdrag två rektorer.

Arbetsuppgifter:

Uppdraget som pedagogista innebär att:
- I samarbete med andra personalkategorier ansvara för reflektion, uppföljning, utvärdering och analys av de pedagogiska processerna som en del i det systematiska kvalitetsarbetet.
- Arbeta med områdets utvecklingsområden och hålla i viktiga utbildningsinsatser.
- Vara en del i det kommunövergripande arbetet vad gäller pedagogisk utveckling och kvalitetsuppföljning med fokus på förskolans uppdrag.
- Utveckla undervisningen och skapa ett strukturerat arbetssätt för att stimulera utveckling och lärande med utgångspunkt i vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.
- Lyssna, stärka och motivera områdets pedagoger.
- Utmana det pedagogiska tänkandet tillsammans med rektorer, medarbetare och kollegor med fokus på de pedagogiska frågornas komplexitet.
- Bidra med pedagogisk inspiration, fler utgångspunkter, kritisk blick och teoretiska perspektiv.
- Bidra till kompetenshöjande insatser på området samt i hela förskoleverksamheten i kommunen.
- Utveckla verktyg och modeller för att arbeta med projekt som en del i utbildningen.
- Utveckla och stödja arbetet med pedagogisk dokumentation.
- Utvecklararbetssätt, undervisning samt miljöer och material som utmanar och stimulerar lärandet.
- Värna om förskolans demokratiska uppdrag och utgår från barns rättigheter och perspektiv.
- Ingå i flera pedagogiska sammanhang såsom ledningsgrupp, nätverk och andra utvecklingsgrupper.
- Delta och var aktiv i kommunens samarbete med Malmö universitet i Fundifprogrammet (Flerstämmig undervisning i förskolan).

Vi kan erbjuda dig:
- Dator eller ipad som verktyg
- Telefon i tjänsten
- Del i arbetsrum
- Möjlighet till kontinuerlig kompetensutveckling
- Egen planerings- och reflektionstid

Tjänsten kräver B-körkort och tillgång till bil eftersom du behöver kunna transportera dig mellan förskolorna och ibland även centrala Katrineholm. Då du använder egen bil i tjänsten utgår kilometerersättning.

Kvalifikationer:

Legitimerad förskollärare med kompletterande pedagogistautbildning.

Du har mångårig erfarenhet av yrket och dokumenterat goda vitsord som visar på mycket god förmåga att främja barns utveckling och lärande. Du har bred erfarenhet av utvecklingsarbete och handledning i din roll som pedagogista.

Du är självgående, tar ansvar för din uppgift och styr självständigt ditt arbete vad gäller att prestera resultat och välja arbetsmetod. Du identifierar och strukturerar själv ditt angreppssätt och driver processer vidare mot resultat. Du fattar nödvändiga beslut inom ditt ansvarsområde.

Du är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Du tar ansvar för att hålla dig uppdaterad på aktuell forskning och identifierar behov av kompetensutveckling. Du är en kunskapsresurs för andra.

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Du skapar engagemang och delaktighet.
 

Erfarenhet:

Erfarenhet krävs

Övrigt:

Du får en grundanställning som förskollärare med ett förordnande som pedagogista. Förordnandetiden är på tre år med möjlighet till förlängning. Du arbetar 100% med utvecklingsuppdrag som pedagogista under förordnandetiden.

Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.
Intervjuer sker löpande under annonseringsperioden.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2020-01-01. Eller enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Ansökan:

Sista ansökningsdag: 2019-12-15

Arbetsgivarens referensnummer: C33354/2019

Upplysningar lämnas av:

Emma Rask
Rektor
Mobiltelefon: 070-6637763
Telefon: 0150-488860
E-post: emma.rask2@katrineholm.se

Catharina Meyer Berg
Rektor
Telefon: 0150-573 78
E-post: catharina.meyerberg@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Engagerad pedagogista till förskolor i område Syd

Katrineholms kommun