forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Barnskötare till Blåeldsbågen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Ort
Utgår

2022-11-27

Ansök nu

Barnskötare till Blåeldsbågen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Enligt läroplanen är förskolans och pedagogernas uppdrag att ”stimulera barns utveckling och lärande samt erbjuda en trygg omsorg. Verksamheten ska utgå från en helhetssyn på barnet och barnets behov och utformas så att omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet”.  

Som barnskötare har du kunskap om förskolans läroplan och övriga aktuella styrdokument. Du följer de normer och värden som förskolans läroplan anger och bidrar till att genomföra förskolans uppdrag.

Som barnskötare i förskolan är du delaktig i planering och genomföra de målstyrda processerna och undervisningen så att

  • omsorg, utveckling och lärande bildar en helhet, 

  • genomförandet utgår från läroplanen och från det kunnande och de erfarenheter som barnen tidigare har tillägnat sig, 

  • spontant uppkomna aktiviteter och intressen, vardagliga aktiviteter och rutiner i förskolan blir en del av undervisningen, och 

  • pedagogiskt innehåll och miljöer inspirerar till utveckling och lärande och utmanar och stimulerar barnens intresse och nyfikenhet samt håller kvar deras uppmärksamhet.

I din roll som barnskötare ingår även att föra fortlöpande samtal med barnens vårdnadshavare om barnets trivsel, utveckling och lärande samt genomföra utvecklingssamtal.  

Din arbetsplats

Blåeldsbågen 1 är en ny förskola som är ett enplanshus fördelat på två basenheter med totalt fyra avdelningar, ett tillagningskök med matsal samt en personaldel. I centrum av byggnaden i anslutning till matsalen finner ni hjärtat och torget som skall inspirera till kreativitet och skapande, fantasi och rollek!

Förskolorna i område Sturefors, Bestorp och Brokind ligger nära naturen. Vår vision är "En förskola för alla där kunskap och människor växer”. Engagemang, kompetens och arbetsglädje är våra ledord.

Som barnskötare i området kommer du att vara en del av ett arbetslag som ständigt lär och utvecklas. Här arbetar engagerade och stolta pedagoger med erfarenhet och kompetens. Fokusområde är matematikutveckling och ett gemensamt tema är djur och natur. Vi arbetar i mindre barngrupper och vårt mål är att alla barn ska uppleva en rolig, trygg och lärorik förskolemiljö.

I förskoleområdet har vi tillgång till specialpedagog, förste förskollärare, hälsoinspiratörer, IKT-ansvarig och kulturombud. Vi satsar på att utveckla förskolans lärmiljöer för att skapa en mer lustfylld och lärande miljö.

Som arbetsgivare vill vi ligga i framkant i det pedagogiska arbetet och ständigt utveckla våra arbetsmetoder. Vi vill också skapa förutsättningar för ett hållbart arbetsliv genom förmånliga anställningsvillkor som utökad partiell föräldraledighet och generös friskvårdsersättning. Vi erbjuder även regelbunden fortbildning och kompetensutveckling.

Blåeldsbågen öppnade hösten 2022 och öppnar snart en avdelning till, välkommen med din ansökan. 

Du som söker

Du som söker har ha en genomförd gymnasie- eller vuxenutbildning inom Barn- och fritidsprogrammet, med relevant inriktning. Du har även erfarenhet av arbete som barnskötare inom förskola.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

Du bidrar till att anpassa undervisningen till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt bidrar du till att skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som barnskötare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen. 

I den här rekryteringsprocessen använder vi oss av tester i urvalet.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10410

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Barnskötare till Blåeldsbågen, Förskolor Sturefors, Bestorp, Brokind

Linköpings kommun