forskolejobb.se

Logga

Barnskötare

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-26

Ansök nu

Barnskötare

EKERÖ KOMMUN är en växande småstad 1 mil från Stockholms innerstad. I en nära framtid, och när ”Förbifart Stockholm” är klar, kommer Ekerö att vara länets mest attraktiva kommun att bo och verka i. Utöver lugnet, naturen och närheten till stadspulsen så erbjuder Ekerö en professionell kommunal organisation med korta beslutsvägar och en stark drivkraft att ”ständigt göra allt lite bättre”. Vill du jobba i småstaden intill storstaden? Ta chansen att bli en del av Ekerös spännande utveckling!

FÄRENTUNA FÖRSKOLA bildar tillsammans med Färentuna skola, Svanängens förskola och Skå förskola en enhet. Skolan är en F-6 skola med ca 250 elever och Färentuna förskola har ca 100 barn. Vi ligger på norra Färingsö omgivet av vacker natur. Vi beskriver oss som en byskola/förskola nära stan. En familjär och trygg förskola med stor nyfikenhet. 
Vår vision är att vara en plats där alla växer (både barn/elever och pedagoger). För att detta ska ske behövs glädje, kunskap och utmaningar som är våra tre ledord. I Färentuna har vi ett tätt samarbete förskolorna, fritids och skola. Vi har en ledningsgrupp där rektor/förskolechef, biträdande förskolechef, biträdande rektor och utvecklingsledare för fritids tillsammans driver verksamhetsutveckling. Vi ser stora möjligheter med att få ha eleverna från 1 år-13 år på vår enhet. 
På förskolan har vi både årsansvariga pedagoger och ateljerista/pedagogisk ledare som tillsammans med rektor och biträdande förskolechef bedriver pedagogisk utveckling. Nära samarbete och utbyte av kompetenser sker mellan alla 3 förskolor.

Länk till Ekerö kommuns hemsida
 

Arbetsbeskrivning

Färentuna förskola har inspirerande och fina lokaler som ger möjlighet till en kreativ och nytänkande verksamhet. Förskolans egna Ateljerista/Pedagogiska utvecklingsledare stöttar arbetslagen och driver tillsammans med förskollärarna och barnskötarna utvecklingen i de pedagogiska miljöerna. Förskolan arbetar åldersindelat med ett nära samarbete med närliggande åldersgrupper genom ett blocktänk. Genom att arbeta fler pedagoger tillsammans ökar kollegialiteten och möjligheten till fler flexibla grupper. Vi arbetar för att pedagogerna följer sin barngrupp under flera år.

Förskolan arbetar och utvecklar ständigt IKT-arbetet och det finns stora möjligheter att arbeta med IT genom bland annat lärplattor och projektorer. Enheten använder Förskoleappen som reflektion och dokumentationsverktyg. Vi lägger stor vikt vid kollegiala möten, handledning och deltagande i kommunens nätverk och utbildningar. Just nu arbetar enheten och de kommunala förskolorna med undervisningsbegreppet med hjälp av skolforskare samt implementerar CPS-modellen. Vi lyfter särskilt pedagogers specifika kompetenser och ser mångfalden som en styrka.

Kvalifikationer

I uppdraget ingår att vara med och planera och utforma den dagliga undervisningen, gruppaktiviteter, rutinsituationer och lekar. Du förväntas att genom egen dokumentation och deltagande i ex Förskoleappen (med stöd av kollegor) bidra till den pedagogiska dokumentationen på förskolan.  Du kommer att delta i reflektion med kollegor och pedagogisk ledare samt vara delaktig i utformandet av de pedagogiska miljöerna. Vi vill att du arbetar utifrån barnens intresse och behov samt att du genom ett närvarande förhållningssätt stöttar barnen i deras lekar och aktiviteter.

Vi erbjuder dig handledning av pedagogisk handledare/ateljerista, kommunövergripande nätverk, pedagogiska måltider och arbetskläder. Du kommer att ingå i en enhet med framåtanda och en gemensam vision. Det finns god tillgång till tekniska och digitala verktyg samt stora möjligheter att få vara med och leda och driva utbildningen i förskolan.

Varmt välkommen med din ansökan.

Tillträde: 2019-05-01 eller enligt överenskommelse

Omfattning: Heltid

Anställningsform: Tillsvidare

Övrigt

Ekerö kommun strävar efter att vara en attraktiv arbetsgivare och en arbetsplats för alla utifrån de behov av kompetens som verksamheten ställer. 

Vi erbjuder friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och har rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Ekerö kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt och inte via e-post eller pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har Ekerö kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner

Malena Svensson

Biträdande förskolechef

08-124 577 11

 

Du ansöker senast 2019-03-26 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Logga
Barnskötare

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen