forskolejobb.se

Lediga jobb som Utlandstjänster

Utlandstjänster inom förskola och fritids.

Utlandstjänster inom förskola och fritids passar perfekt för dig som vill eller har arbetat med barn. Det ger dig även en möjlighet att utveckla din yrkesroll i ett annat land.

Utlandstjänster och förväntningar

Många drömmer om att flytta utomlands till antingen ett varmare land eller till en storstad. Länder som Australien, USA, och Storbritannien är högst upp på listan över de länder som svenskar föredrar att jobba i. När man flyttar utomlands så väcks dock många frågor och funderingar på hur flytten kommer gå till, vilket jobb man ska söka och vad som händer om man inte trivs. Att flytta till ett annat land innebär att man går utanför sin trivselzon och när det kommer till att jobba utomlands är det en del saker man bör veta. För den som vill skaffa ett jobb i utland på förskola är ett tips att ha någon form av tidigare erfarenhet inom förskola och fritids. Främst för att få en inblick i vad som väntar och att skapa en förståelse över vad som förväntas av en. När man jobbar inom förskola och fritids ställs oftast olika krav beroende på vilken arbetsgivare man har. Ett tips för den som inte känner sig så säker i engelskan är att söka jobb på svenska skolor som finns i städer och länder där det bor mycket svenskar.

Läs merVisa mindre ...

Var väl förberedd

Barnomsorgen utomlands varierar beroende på vilket land man väljer att bo i. Man måste vara beredd på att det ibland kan vara ett hårdare och striktare klimat vid arbete i utland på förskola än vad det är i Sverige. Det innebär att det kan vara fler barn per förskolelärare än vad det brukar vara i Sverige samt att det krävs mer av den som är anställd. För att vara så förberedd som möjligt är ett tips att helst ha gått barn- och omvårdnad i gymnasiet eller någon efterkurs i barnomsorg. I arbetet ingår oftast att betygsätta samt utforma en studieplan för ett stort antal elever och då rekommenderas det att man har en examen i kursen studie- och yrkesvägledare. Tidigare erfarenhet är ett stort plus då arbetet som förskolelärare innebär att man ska kunna jobba både i grupp och självständigt. Utomlands kan det vara barn från olika kulturer på skolan vilket gör att man måste vara öppen och förstående när det sker kulturkrockar.

Gå på informationsträffar

Storbritannien, Spanien och Norge är tre länder som är populära att åka till som förskolelärare ifall man vill hålla sig nära Sverige men ändå vara utomlands. För att hitta utlandsjobb är en bra ide att registrera sig på olika hemsidor där tips om utlandsjobb dagligen läggs upp. Då kan man som är boende i Stockholm hitta jobb i utland på förskola i Stockholm exempelvis. Oftast får man ta del av information och jobbmöjligheter via email och ibland kan det anordnas informationsträffar där man kan träffa likasinnade personer. Ifall man inte är boende nära Stockholm finns det informationsträffar som handlar om lediga jobb i utland på förskola i Göteborg och även i Malmö.

Hitta ditt drömjobb inom förskola och fritids utomlands

Ta tillfället i akt och äntligen flytta utomlands till antingen soliga Spanien eller varför inte leva livet i storstaden London. Använd NetJobs.com för att komma i kontakt med potentiella arbetsgivare som kan erbjuda utlandsarbete på förskola. Här kan man få den information som behövs samt få ta del av vilka krav utländska arbetsgivare har.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Sollefteå Kommun

6 lediga tjänster

Hofors Kommun - Barn & Utbildning

0 lediga tjänster

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen

6 lediga tjänster

Södertälje kommun – Utbildningskontoret

5 lediga tjänster

Värmdö kommun - Barn och utbildningsförvaltningen

0 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Sollefteå Kommun

Sollefteå kommun är en arbetsgivare med många yrken, här finns cirka 1800 medarbetare. Tillsammans skapar vi välfärd genom utbildning, stöd, vård och omsorg. Vi har över 120 olika spännande yrken inom kommunen med bra framtidsutsikter.

Sollefteå Kommun

Sollefteå Kommun har just nu 6 lediga jobb

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret

I Sollentuna, som ligger strax norr om Stockholm, bor drygt 68 000 människor och alla pendlar inte till stan.

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret har just nu 2 lediga jobb

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande. 

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen har just nu 6 lediga jobb

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekerö är en växande kommun med 26 000 invånare i en fantastisk naturmiljö i Mälaren 1 mil från Stockholms city. Här bor och hit flyttar människor tack vare lugnet i kombination med närheten till storstaden. Två av Sveriges 14 världsarv finns i Ekerö kommun: Drottningholms slott med dess fantastiska slottspark och vikingastaden Birka-Hovgården. Bussar till Ekerö går från Brommaplan.

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen har just nu 2 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.