forskolejobb.se

Lediga jobb som Församlingspedagog

Församlingspedagog - att nå ut till ungdomar

Har du en lärarexamen och vill vidareutbilda dig till församlingspedagog? Brinner du för ett arbete i barn- och ungdomsverksamhet och har en kristen tro är detta jobbet för dig.

En församlingspedagog arbetar med barn och ungdomar

Ett jobb som församlingspedagog består huvudsakligen av arbetsuppgifter med barn och ungdomar i olika åldrar, men även föräldragrupper. En viktig del är att ingå i konfirmandgrupper samt att samtala med såväl 6-åringar som 18-åringar om deras funderingar kring gud och tron. Andra vanliga uppgifter är att anordna läger och seminarier samt att tillsammans med arbetskamraterna reflektera över vad människorna lär sig i och av gudstjänsten. Eftersom församlingspedagogen är den i arbetslaget som är professionell pedagog kan arbetsuppgifterna också vara att ingå som stöd för förtroendevalda vid mötesplanering.

Läs merVisa mindre ...

Svenska kyrkans utbildning i Lund och Uppsala

För ett arbete som församlingspedagog krävs att du har en lärarexamen på 180p i grunden. Det kan vara en utbildning till fritidsledare, förskollärare, grundskollärare, folkhögskolelärare eller en utbildning till ämneslärare alternativt låg- eller mellanstadielärare. Därefter läser du en pastoralteologisk utbildning vid Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Den är på helfart i två terminer, och det finns även möjlighet till distansstudier. För att antas till utbildningen ska du ha gjort två veckors praktik i församling samt ha deltagit i ett utbildningsmoment som kallas "mötesplats mellan stift och student". Kontakta själv det stift du önskar.

Jobba både i och utanför Svenska kyrkan

Vanligtvis finns det gott om arbetstillfällen för församlingspedagoger både i och utanför Svenska kyrkan. Att jobba som församlingspedagog i Malmö betyder en hel del kontakt med asylsökande. Detta gäller även jobb som församlingspedagog i Stockholm. För dig som vill hjälpa människor och speciellt barn och familjer i nöd finns många arbetstillfällen. I övriga landet kan det finnas lokala skillnader vad gäller efterfrågan och det beror mycket på att Svenska kyrkan är beroende av medlemsintäkter för sin verksamhet. För dig som kan tänka dig ett vikariat kan det vara inkörsporten till ett fast arbete så småningom.

Hitta jobbet som passar dig

För dig som söker arbete församlingspedagogjobb är NetJobs.com den nischade jobbsajten som är specialiserad för arbeten inom pedagogiska yrken. Vare sig du söker pedagogjobb inom eller utom Svenska kyrkan kan du finna jobbet här. Både fasta anställningar och vikariat annonseras. Du kan även bevaka de tjänster som är intressanta för dig och få mejl när det tillkommer nya tjänster.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Värmdö kommun

3 lediga tjänster

Hofors Kommun, Barn och utbildning

2 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

10 lediga tjänster

Karlskoga kommun Skolförvaltningen

6 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Karlskoga kommun Skolförvaltningen

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande. 

Karlskoga kommun Skolförvaltningen

Karlskoga kommun Skolförvaltningen har just nu 6 lediga jobb

Sollefteå Kommun

Varje dag arbetar medarbetare inom Sollefteå kommun med att rädda liv, utbilda den yngre generationen, hjälpa de äldre och de svaga i samhället, hålla våra gator rena och fina, göra så att parkerna blommar, få turister att upptäcka vårt land, se till att du kan cykla på ett enkelt sätt och massor därtill. Varje dag gör vi skillnad.

Sollefteå Kommun

Sollefteå Kommun har just nu 10 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.