forskolejobb.se

Lediga jobb inom Församlingsassistent

Församlingsassistent inom svenska kyrkan

Arbetet som församlingsassistent passar dig som delar svenska kyrkans tro och värderingar och som brinner för att nå ut med vad kyrkan står för. Social kompetens och god samarbetsförmåga är meriterande egenskaper.

En församlingsassistent arbetar med barn och ungdomar

Arbetet som församlingsassistent kan bestå av mycket varierande arbetsuppgifter. De vanligaste arbetsuppgifterna är att delta i församlingens konfirmandundervisning och planera och delta i lägerverksamheter samt leda olika barn- och ungdomsgrupper med eller utan vuxna. Oftast sker det i ett nära samarbete med en församlingspedagog. Inom vissa församlingar fungerar församlingsassistenten som en extra resurs som hjälper till med det dagliga församlingsarbetet och även en del av det administrativa arbetet som att sköta församlingens hemsida till exempel. Även deltagande i barn- och familjegudstjänster kan ingå i arbetsuppgifterna.

Läs merVisa mindre ...

Hittade inga jobb som passar din sökning.

Pedagogisk utbildning är meriterade

För ett arbete som församlingsassistent bör du ha en god samarbetsförmåga och gärna erfarenhet från att jobba med barn och ungdomar. Samtidigt som det är viktigt att kunna arbeta självständigt och ha god planeringsförmåga bör du också vara lyhörd inför både kollegor och församlingen. Det är viktigt att du har lätt för att knyta an till människor och få dem att känna sig välkomna. De flesta församlingar brukar se körkort som en merit. En pedagogisk utbildning är meriterande, till exempel fritidspedagog, lärare, församlingsassistent eller församlingspedagog.

Arbetsmarknaden i dag

Känner du att arbetet som församlingsassistent passar dig? Även svenska kyrkan drar in på vissa tjänster på grund av ekonomin. Därför kan det vara svårare att få ett heltidsjobb på landsbygden. Kyrkan är dock en arbetsgivare som finns i stort sett alla städer och att hitta lediga jobb som församlingsassistent i Göteborg och andra större städer är lättare än i små städer. Ett jobb som församlingsassistent i Stockholm är dessutom mer varierande och spännande än i en mindre stad. Om du är flexibel och kan flytta på dig, kan du hålla utkik efter vikariat som sedan kan leda till fast anställning hos samma arbetsgivare även på annan ort.

En nischad jobbsite

Församlingsassistentjobb inom kyrkan och andra pedagogiska yrken inom förskola och fritids hittar du hos förskolejobb.se. Alla som söker jobb inom förskola hittar lediga jobb på denna jobbsite som är nischad för just denna bransch. Här får du också mer information om vad jobbet innebär och vilka utbildningar som gäller för respektive yrke.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Karlskoga kommun Skolförvaltningen

9 lediga tjänster

Norrtälje kommun

Om Norrtälje kommun 20 lediga tjänster

Södertälje kommun – Utbildningskontoret

Om oss 18 lediga tjänster

Malmö stad

110 lediga tjänster

Unik Resurs i Sverige AB

Om oss 8 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

6 lediga tjänster

Tipsa mig om nya jobb!

Bevaka sökning

Arbetsgivare i fokus

Malmö stad

Malmö växer kraftigt och nästan hälften av alla Malmöbor är under 35 år. För oss är det viktigt med möten, mångfald och möjligheter för att skapa framtidens Malmö. Visste du att vi söker över 2000 tjänster varje år och har över 400 olika yrken? Vi tror att du som söker dig till oss vill vara med och bygga vidare på en av Sveriges mest dynamiska städer.

Malmö stad

Malmö stad har just nu 110 lediga jobb

SPIRA

Beskrivning saknas.

SPIRA

SPIRA har just nu 1 lediga jobb

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen

EKERÖ är en växande kommun med 26 000 invånare i en fantastisk naturmiljö i Mälaren 1 mil från Stockholms city. Här bor och hit flyttar människor tack vare lugnet i kombination med närheten till storstaden. Två av Sveriges 14 världsarv finns i Ekerö kommun: Drottningholms slott med dess fantastiska slottspark och vikingastaden Birka-Hovgården. Bussar till Ekerö går från Brommaplan.

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen har just nu 13 lediga jobb

Sollefteå Kommun

Varje dag arbetar medarbetare inom Sollefteå kommun med att rädda liv, utbilda den yngre generationen, hjälpa de äldre och de svaga i samhället, hålla våra gator rena och fina, göra så att parkerna blommar, få turister att upptäcka vårt land, se till att du kan cykla på ett enkelt sätt och massor därtill. Varje dag gör vi skillnad.

Sollefteå Kommun

Sollefteå Kommun har just nu 6 lediga jobb

Tegelhagens skola

Tegelhagen ligger i ett lugnt bostadsområde i södra Sollentuna, i en naturskön omgivning med närhet till skog, äng och sjö.  Skolan är fr.o.m. 2017 under ombyggnation. Verksamheten är då evakuerad till två nybyggda modulskolor i närområdet.

Tegelhagens skola

Tegelhagens skola har just nu 0 lediga jobb

Södertälje kommun – Utbildningskontoret

När andra pratar, har vi verkstad. I Södertälje utvecklar vi framtidens undervisnings- och ledarskapsmodeller. Vi är nyfikna och utmanar traditionella metoder med innovativa idéer och det ger resultat. Vi har verksamhetsidéer som skapar vi-känsla.

Södertälje kommun – Utbildningskontoret

Södertälje kommun – Utbildningskontoret har just nu 18 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.