forskolejobb.se

Lediga jobb som Församlingsassistent

Församlingsassistent inom svenska kyrkan

Arbetet som församlingsassistent passar dig som delar svenska kyrkans tro och värderingar och som brinner för att nå ut med vad kyrkan står för. Social kompetens och god samarbetsförmåga är meriterande egenskaper.

En församlingsassistent arbetar med barn och ungdomar

Arbetet som församlingsassistent kan bestå av mycket varierande arbetsuppgifter. De vanligaste arbetsuppgifterna är att delta i församlingens konfirmandundervisning och planera och delta i lägerverksamheter samt leda olika barn- och ungdomsgrupper med eller utan vuxna. Oftast sker det i ett nära samarbete med en församlingspedagog. Inom vissa församlingar fungerar församlingsassistenten som en extra resurs som hjälper till med det dagliga församlingsarbetet och även en del av det administrativa arbetet som att sköta församlingens hemsida till exempel. Även deltagande i barn- och familjegudstjänster kan ingå i arbetsuppgifterna.

Läs merVisa mindre ...

Pedagogisk utbildning är meriterade

För ett arbete som församlingsassistent bör du ha en god samarbetsförmåga och gärna erfarenhet från att jobba med barn och ungdomar. Samtidigt som det är viktigt att kunna arbeta självständigt och ha god planeringsförmåga bör du också vara lyhörd inför både kollegor och församlingen. Det är viktigt att du har lätt för att knyta an till människor och få dem att känna sig välkomna. De flesta församlingar brukar se körkort som en merit. En pedagogisk utbildning är meriterande, till exempel fritidspedagog, lärare, församlingsassistent eller församlingspedagog.

Arbetsmarknaden i dag

Känner du att arbetet som församlingsassistent passar dig? Även svenska kyrkan drar in på vissa tjänster på grund av ekonomin. Därför kan det vara svårare att få ett heltidsjobb på landsbygden. Kyrkan är dock en arbetsgivare som finns i stort sett alla städer och att hitta lediga jobb som församlingsassistent i Göteborg och andra större städer är lättare än i små städer. Ett jobb som församlingsassistent i Stockholm är dessutom mer varierande och spännande än i en mindre stad. Om du är flexibel och kan flytta på dig, kan du hålla utkik efter vikariat som sedan kan leda till fast anställning hos samma arbetsgivare även på annan ort.

En nischad jobbsite

Församlingsassistentjobb inom kyrkan och andra pedagogiska yrken inom förskola och fritids hittar du hos förskolejobb.se. Alla som söker jobb inom förskola hittar lediga jobb på denna jobbsite som är nischad för just denna bransch. Här får du också mer information om vad jobbet innebär och vilka utbildningar som gäller för respektive yrke.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen

10 lediga tjänster

Hofors Kommun - Barn & Utbildning

0 lediga tjänster

Värmdö kommun - Barn och utbildningsförvaltningen

3 lediga tjänster

Sollefteå Kommun

6 lediga tjänster

Södertälje kommun – Utbildningskontoret

9 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Gagnefs kommun

Beskrivning saknas.

Gagnefs kommun

Gagnefs kommun har just nu 2 lediga jobb

Förskolejobb i barn- och skolförvaltningen

Välkommen till Lunds kommun. Oavsett om du är lärare i förskolan eller skolledare, finns möjligheter för dig att utvecklas inom din profession. Tillsammans bygger vi Ett Lund med en förskola och skola för framtiden, som är likvärdig och av hög kvalitet, i hela kommunen.

Förskolejobb  i barn- och skolförvaltningen

Förskolejobb i barn- och skolförvaltningen har just nu 0 lediga jobb

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret

Vi vet att du ställer höga krav på en arbetsgivare och så tycker vi att det ska vara. Nedan har vi samlat skälen till varför du bör välja Norrtälje kommun som arbetsgivare.

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret

Norrtälje kommun - Barn- och utbildningskontoret har just nu 8 lediga jobb

Sollefteå Kommun

Sollefteå kommun är en arbetsgivare med många yrken, här finns cirka 1800 medarbetare. Tillsammans skapar vi välfärd genom utbildning, stöd, vård och omsorg. Vi har över 120 olika spännande yrken inom kommunen med bra framtidsutsikter.

Sollefteå Kommun

Sollefteå Kommun har just nu 6 lediga jobb

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekerö är en växande kommun med 26 000 invånare i en fantastisk naturmiljö i Mälaren 1 mil från Stockholms city. Här bor och hit flyttar människor tack vare lugnet i kombination med närheten till storstaden. Två av Sveriges 14 världsarv finns i Ekerö kommun: Drottningholms slott med dess fantastiska slottspark och vikingastaden Birka-Hovgården. Bussar till Ekerö går från Brommaplan.

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen

Ekerö Kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen har just nu 3 lediga jobb

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret

I Sollentuna, som ligger strax norr om Stockholm, bor drygt 68 000 människor och alla pendlar inte till stan.

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret

Sollentuna kommun - Utbildningskontoret har just nu 6 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.