forskolejobb.se

Lediga jobb Chefstjänster

Chefstjänster innebär ansvar och människokännedom

Chefstjänster tillsätts i alla branscher och det är i regel fråga om eftertraktade jobb som kräver att man är en expert inom sitt område och dessutom har bra hand med människor.

Chefstjänster inom förskola handlar om resursanvändning

Förskolor och fritids kan bygga sin verksamhet på olika pedagogiska koncept och skilja sig åt även i många andra avseenden. Arbetsbeskrivningen varierar därför. Som chef inom förskolan eller ett fritids är du ansvarig för att hålla dig inom verksamhetens budgetramar och för att nå så höga pedagogiska mål som möjligt utifrån de givna förutsättningarna. Personalansvar är en viktig del av arbetet och ibland har man som chef även kontakt med föräldrar till barnen som går på förskolan. Även fackliga frågor kan vara en viktig del av arbetsvardagen för en förskolechef.

Läs merVisa mindre ...

Satsa på rektorsprogrammet

När det gäller utbildningskrav och arbete för chefer inom förskola kan det variera en del mellan olika arbetsgivare. Ofta är det kommunen som anställer en förskolechef och numera är det vanligt att man ser en rektorsutbildning som en förutsättning för att man ska kunna bli aktuell för jobbet. Rektorsprogrammet, som ges på flera universitet och högskolor, blir man anmäld till av sin huvudman och att man redan är skolledare är oftast en förutsättning för att man ska kunna bli aktuell för utbildningen. I vissa kall kan annan pedagogisk erfarenhet och ledarskapsmeriter anses vara likvärdigt med en rektorsutbildning.

Jobben finns i hela landet

Det finns gott om jobb för chefer inom förskola i Stockholm och även lediga jobb för chefer inom förskola i Göteborg. I storstäderna kan man hitta många förskolor med olika pedagogiska inriktningar. Kanske en som passar utifrån din erfarenhet och utbildningsbakgrund? I Göteborg och Stockholm och andra storstäder arbetar man nära många skickliga ledare och pedagoger som man kan låta sig inspireras av. Förskolor finns annars i hela landet och för dem som har chefsambitioner och bor på en mindre ort är förskolor bra och eftertraktade arbetsplatser.

Få hjälp att söka chefsjobbet inom förskola/fritids

Chefstjänster på förskola kan du, om du har rätt bakgrund, få hjälp med att hitta via förskolejobb.se, en nischad jobbsite inom förskola och fritids. Vi har hjälpt många arbetssökanden att hitta chefsjobb som matchat deras önskemål inom denna sektor. Du kan spara mycket väldigt mycket tid genom att söka drömjobbet med hjälp av oss.

Läs mer
Arbetsgivare i fokus

Sollefteå Kommun

9 lediga tjänster

Hofors Kommun, Barn och utbildning

10 lediga tjänster

Karlskoga kommun Skolförvaltningen

12 lediga tjänster

Värmdö kommun

5 lediga tjänster

Södertälje kommun – Utbildningskontoret

13 lediga tjänster

Arbetsgivare i fokus

Sollefteå Kommun

Varje dag arbetar medarbetare inom Sollefteå kommun med att rädda liv, utbilda den yngre generationen, hjälpa de äldre och de svaga i samhället, hålla våra gator rena och fina, göra så att parkerna blommar, få turister att upptäcka vårt land, se till att du kan cykla på ett enkelt sätt och massor därtill. Varje dag gör vi skillnad.

Sollefteå Kommun

Sollefteå Kommun har just nu 9 lediga jobb

Karlskoga kommun Skolförvaltningen

Karlskoga är vackert beläget vid Möckelns strand och här bor ca 30 000 invånare. Vi är en stad med framtidstro som bubblar av aktiviteter och nytänkande. 

Karlskoga kommun Skolförvaltningen

Karlskoga kommun Skolförvaltningen har just nu 12 lediga jobb

Visa alla >
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.