Tillbaka

Resurs till barn med diabetes i förskolan

Lugnets förskola

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Till Lugnets förskola söker vi en resurs med kompetens kring barn med diabetes

Lugnets förskola är belägen i Gustavsberg nära bussar, skog och kulturutbud.

Hos oss får du arbeta med något av det mest värdefulla som finns, att göra vardagen lärorik och lustfylld för våra barn på förskolan och i Värmdö kommun.

Varje dag har vi ca 100 barn som kommer till vår förskola med bra utformade pedagogiska lokaler, arbetsrum för pedagoger och stora härliga gårdar.

Förskolan bedriver en verksamhet utifrån målen i Läroplanen för förskolan (Lpfö 18) där omsorg, lärande och fostran på ett lust - och lekfullt sätt bildar en helhet.

Lugnets förskola har Grön flagg, ett gott likabehandlings-och jämlikhetsarbete, arbetar med pedagogisk dokumentation och digitalisering. Vi är även stolta över att ha ett eget förskolebibliotek.

Vårt motto: Alla barn ska gå på just sin bästa förskola och vi ger alla förutsättning att alla lyckas!

Rollen som resurs innebär

För att ett litet barn på förskola ska få en trygg och säker vardag så behöver barnet hjälp med all egenvård. Barnet klarar inte att ta ansvar för sin behandling, utan behöver hjälp med både insulininjektioner, blodsockerbestämningar, tillsyn med tanke på risken för akut insulinkänning/hypoglykemi, behandling vid hypoglykemi, hjälp att få rätt mat vid rätt tidpunkt med mera. Användning av tekniska hjälpmedel vid blodsockerkontroll, tidspassning av mat och ev injektioner och pumpbyten. Det som också är viktigt är att man är ett stöd vid lek och aktiviteter på förskolan och att resursen har en förståelse för att barnet kanske inte alltid fungerar och uppträder som andra om blodsockret är för lågt eller för högt. Det är också viktigt att föräldrar får information om vad som hänt under dagen, hur barnet reagerat vid olika maträtter, utflykter och dagliga situationer.

Vi söker dig som är: utbildad barnskötare/undersköterska eller som har erfarenhet av att arbeta med barn som har diabetes. Man behöver kunna arbeta mycket en till en men också kunna arbeta i en grupp med barn. Man ska vara ett stödhjul till barnet i alla situationer på förskolan. Ha förmåga att ha mycket god kontakt med vårdnadshavare och övriga i personalgruppen. 

I Värmdö kommun erbjuder vi ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen är på 100 % och är en tillsvidaretjänst. Provanställning kan komma att tillämpas.

Ansökan

Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök jobbet” och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 29 november 2022.

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Anna Bjers Giles, rektor, 08-57047457. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde efter överenskommelse
Löneform månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Värmdö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/588
Kontakt
  • Anna Bjers Giles, 08-57047457
Publicerat 2022-11-15
Sista ansökningsdag 2022-11-29

Dela länkar