Tyresö kommun

Vad vi gör och vill

Förskolorna Rotvik och Cassiopeja är vackert belägna med närhet till både Öringesjön och Alby naturreservat. Vi arbetar med inspiration från Reggio Emilia filosofin och utifrån ett normkreativt förhållningssätt.

På Rotvik och Cassiopeja lägger vi stor vikt vid att barnen och deras vårdnadshavare ska känna sig delaktiga och ha inflytande i utbildningen.

Utbildningen och undervisningen på Rotvik och Cassiopeja präglas av barnens nyfikenhet, tankar och intressen. Vi strävar efter att våra lärmiljöer ska vara utformade så att barnen kan mötas, utmanas och inspireras, varje dag hela tiden.

Samtliga arbetslag har gemensam reflektionstid varje vecka utifrån den pedagogiska dokumentation. Genom reflektion utmanar pedagogerna utbildningen och barnens lärprocesser. Pedagogerna på både Rotvik och Cassiopeja är medforskare är nyfikna och lär tillsammans med barnen. Våra styrdokument är kopplade till den dagliga verksamheten och ett bra stöd för oss i vårt systematiska kvalitetsarbete.

På förskolorna Rotvik och Cassiopeja pågår ett förändringsarbete sedan augusti 2021 inom normkritisk pedagogik. Alla pedagoger genomgår kontinuerlig utbildning där vi gemensamt försöker få syn på begränsande normer och skapa normkreativa lösningar för att alla ska känna sig inkluderade. På Rotvik och Cassiopeja ska alla barn få möjligheter att bli till på olika sätt utan begränsade normer. Vi arbetar främjande för att skapa förutsättningar för att ingen ska bli kränkt eller diskriminerad på förskolan.

Vi söker en erfaren barnskötare till varje förskola. Du som vill arbeta på en förskola där det råder ett positivt arbetsklimat med pedagoger som är lösningsfokuserade och framåtsträvande. Förskolorna Cassiopeja och Rotvik är kommunala ingår i en enhet tillsammans i östra Tyresö.

Om tjänsten

Du som barnskötare är del i ett arbetslag där alla tar gemensamt ansvar för utbildningen och reflektion gemensamt i arbetslaget och tillsammans med barnen. För att skapa förutsättningar för barnens inflytande och delaktighet i sitt egna lärande.

Vi erbjuder dig ett stimulerande arbete tillsammans med kompetenta pedagoger och barn. Vi vill att du ska trivas hos oss och tycker det är viktigt med delaktighet och "högt i tak". Du erbjuds också arbetskläder, avgiftsfria måltider samt friskvårdsersättning.

Vem är du?

Vi söker dig som:

  • är utbildad barnskötare och har erfarenhet av att arbeta i förskola

  • är kunnig i läroplanens syfte och innehåll

  • har erfarenhet och intresse av att arbeta med ett Reggio Emilia inspirerat arbetssätt

  • är van att arbeta med pedagogisk dokumentation som en grund för reflektion, diskussion och utveckling tillsammans med barn, kollegor och familjer

  • har goda kunskaper om målen i förskolans läroplan och förmågan att föra utvecklingen framåt med engagemang och visioner.

Personliga egenskaper:

  • trygg i din yrkesroll

  • nyfiken och ser möjligheter istället för hinder

  • aktiv, drivande och har stort intresse för barns lärande

Vi ser också att du har lätt att samarbeta med kollegor, föräldrar och andra aktörer. Du har en positiv livssyn, men framförallt ska du vara en person som känner glädje, lust och nyfikenhet inför ditt uppdrag och de utmaningar som du kommer att möta varje dag när du går till ditt arbete!

Välkommen med din ansökan

Varmt välkommen med din ansökan senast 8 juli 2022. Har du några frågor? Kontakta oss via mejl eller telefon:

Rektor, Annelie McConnachie, annelie.mcconnachie@tyreso.se och 08-578 270 26.

Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna finner du här: www.tyreso.se/arbetstagarorganisationer

Anställningsform Särskild visstidsanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2022-08-15 eller överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 2
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Tyresö
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2022/261
Kontakt
  • Annelie Mc Connachie, 0857827026
  • Johanna Boberg, 0857827027
Publicerat 2022-06-17
Sista ansökningsdag 2022-06-30

Tillbaka till lediga jobb