forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Om jobbet

Härjedalens kommun är en av Sveriges största till ytan och vi servar våra invånare och besökare från våra fyra kontor med huvudkontoret i
Sveg. Härjedalens kommun är en samisk förvaltningskommun, vi ser det därför som meriterande om de sökande har goda kunskaper i det samiska språket, kulturen och traditionerna. Härjedalens kommun erbjuder sina anställda förmåner och ersättningar i samband med högskolestudier, friskvårdstimme och friskvårdsbidrag. Härjedalens kommun arbetar med värdegrunden att finnas till för de som bor, verkar i eller besöker kommunen på ett professionellt och respektfullt sätt genom att ständigt utveckla och förbättra verksamheten och servicen. 

Vill du arbeta i ett engagerat och kompetent skolledarkollegium med skolutveckling och pedagogiskt ledarskap i fokus? Då vår rektor ska vara föräldraledig behöver vi en vikarie till våra fyra förskolor i Sveg!

Förskolorna i Sveg tillhör Bildningsförvaltningen i Härjedalens kommun och är belägna vid porten till fjällvärlden. I Härjedalen bor och arbetar du vykortsvackert och slipper bilköer!

Arbetsuppgifter

Ditt uppdrag som vikarierande rektor är att fortsätta skapa goda förutsättningar för barns lärande och utveckling samt medarbetarnas professionella utveckling. Arbetet innebär att du fortsätter leda det goda pedagogiska arbetet på förskolorna och verkar som en pedagogisk ledare. Du har det samlade ansvaret för resultatenhetens verksamhet inom givna ekonomiska ramar. Du driver verksamhetsutveckling och systematiskt kvalitetsarbete enligt gällande styrdokument och i enlighet med kommunens rutiner. Tillsammans med personalen verkar du för fortsatt hög kvalitet i verksamheten.

På våra fyra förskolor arbetar ca 45 medarbetare och vi har utrymme för minst 200 barn. I kommunen arbetar också nio rektorer tillsammans med förvaltningen i ett stöttande och utvecklande team, som leds av skolchef.

Vikariatet är 1 år, med eventuell möjlighet till förlängning. 
Intervjuer kan komma att ske fortlöpande. 

Kvalifikationer

För att du ska trivas och lyckas i rollen är det ett krav att du har goda vitsord som ledare med erfarenhet av chefskap i en politisk styrd organisation, som skolledare eller motsvarande. I dina tidigare roller har du haft ansvar för ekonomi, personal, arbetsmiljö och verksamhet. Du ska ha en pedagogisk grundutbildning samt erfarenhet av pedagogiskt arbete inom verksamheterna du ska leda, och därigenom förvärvat pedagogisk insikt, enligt kraven i Skollagen. 

Genomförd statlig rektorsutbildning samt tidigare rektorserfarenhet är meriterande.

Personliga egenskaper

Då detta är ett vikariat i en väl fungerande verksamhet, behöver du ha förmågan känna av verksamheten och se till att utveckling och kvalitet bibehålls på alla våra förskolor. Ditt fokus ligger på att arbeta i team samtidigt som du också tar ansvaret för att leda. Du har förmågan att informera och kommunicera på ett tydligt sätt och uttrycker dig väl i tal och skrift. Du besitter hög social kompetens och förmåga att skapa en god arbetsmiljö och ett öppet och kreativt klimat.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder

Vi erbjuder dig engagerade och kompetenta kollegor att samarbeta och samverka med. Skolutvecklingen i Härjedalen är ständigt pågående och du som rektor är nyckelpersonen i förskolornas utvecklingsarbete, vilket innebär många intressanta och utvecklande processer samt personliga utvecklingsmöjligheter. 

För att underlätta vårt systematiska kvalitetsarbete och arbetsmiljöarbete använder vi oss av verktyget Stratsys. Arbetet sker i nära samarbete med kollegor och kommunens stödfunktioner – ekonomi, HR, IT och verksamhetsutvecklare.

Inför rekryteringsarbetet har Härjedalens Kommun tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi avsäger oss vänligt men bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktinformation
Tina Svensson Hammargård, Förvaltningschef, 0680-16230, 0680-16100

Fackliga ombud, Kommunväxel, 0680-16100

Arbetsplats
Ringvägen 2

842 33 Sveg

Om anställningen

Lön
Fast lön
Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor
Heltid. 
Visstid > 6 månader.

Var ligger arbetsplatsen?
Arbetsplatsen ligger i kommunen Härjedalen i Jämtlands län.

Arbetsgivaren
Härjedalens kommun
http://www.herjedalen.se

Postadress
Härjedalens kommun
Medborgarhuset
84233 Sveg

Kontakt
Fackliga ombud, Kommunväxel
0680-16100
Tina Svensson Hammargård, Förvaltningschef
0680-16230, 0680-16100

logga

Vikarierande rektor till förskolorna i Sveg

Ansök nu

Dela detta jobb