forskolejobb.se

Vikarierande förskollärare sökes till Apelsinens förskola

Företag ULNA AB
Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-30

Ansök nu

Vikarierande förskollärare sökes till Apelsinens förskola

Då en av våra nuvarande pedagoger går hem på föräldraledighet söker vi Dig som vill var med att utveckla vårt arbetssätt, tillsammans med övriga pedagoger och våra fantastiskt vetgiriga och utforskande barn.

ULNA Förskolor

Apelsinens förskola finns i stadsdelen Noltorp med närhet till Nolhaga park, Nolhaga berg och Mjörnstranden. Vi finns i nyrenoverade, fräscha lokaler med en trivsam utegård. Som extra bonus har vi en egen innegård där barnen kan hoppa hage, hopprep eller måla.

Vi ser naturen som en fantastisk plats för lek och utveckling. I den finns en spännande värld att upptäcka tillsammans med pedagoger och kamrater. Naturen kan vara ett lekrum, en matsal, en plats för konstruktion, en gymnastiksal eller ett ställe där man finner lugn och ro. Alla fyra avdelningar på förskolan går ut i naturen en eller flera dagar i veckan.

Då en av våra nuvarande pedagoger går vidare mot nya utmaningar söker vi Dig som tillsammans vill driva och utveckla vårt arbetssätt med övriga pedagoger och våra fantastiskt vetgiriga och utforskande barn.

Vi arbetar efter våra styrdokument som är Läroplanen för förskolan och FNs Barnkonvention och lägger stor vikt på att alla barn skall bli sedda! Vi arbetar medvetet med barnens behov, kreativitet och intressen i utformandet av vår pedagogiska undervisning.

Vår barnsyn är att alla barn är kompetenta, nyfikna och har stor lust att lära, och där vi är medforskande pedagoger i barnens lärande. Vi baserar lärandet på samspelet mellan vuxna och barn såväl som på att barnen lär av varandra.

Vi arbetar med längre projekt som dokumenteras och reflekteras av både barn och vuxna. Reflekterar gör vi både enskilt och i arbetslag under dagtid, pedagogisk dokumentation är viktig i vårt arbete för att synliggöra barns lärande men även vårt eget lärande. Vi har utbyte med våra övriga förskolor inom ULNA för att säkerhetsställa vårt systematiska kvalitetsarbete. Vi utvecklar ständigt våra digitala verktyg där målet för utvecklingen är att våra förskolor skall erbjuda en hög kvalité för våra barn och föräldrar.

ULNA AB driver i dagsläget 12 fristående förskolor i Sverige. Inom ULNA koncernen finns även 21 förskolor i Norge och 3 i Tyskland. Vår ambition är att varje barn skall få utvecklas utifrån sina egna förutsättningar. Vi lägger stor vikt vid leken som verktyg för att främja barns lärande och utveckling.

Arbetsuppgifter
Att tillsammans med övriga kollegor driva verksamheten framgångsrikt och utveckla vårt arbetssätt utifrån barnens behov. Ansvara för att planera, genomföra, dokumentera, utvärdera, analysera det pedagogiska arbetet och de pedagogiska lärmiljöerna utifrån gällande styrdokument. Du skall ha ett reflekterande förhållningssätt till barns lärande och utveckling och kunna utmana dig själv och barnen i lärandet. Att tillsammans med kompetenta barn och pedagoger lära i ett samspel.

Kvalifikationer
I Skollagen krävs legitimerade förskollärare för att bedriva undervisning i förskolan. Förutom utbildning lägger vi stor vikt vid personliga egenskaper och förmågor såsom samarbets- och ledarskapsförmågor.

Vi söker dig som

- Är driven och vill utveckla och utvecklas tillsammans med barn och kollegor

- Har ett reflekterande arbetssätt som utgår ifrån barnens nyfikenhet och lust i din undervisning.

- Har ett gott bemötande och ha ett bra och nära samarbete med barn, kollegor och vårdnadshavare

- Har ett gott förhållningssätt och en kunskapssyn som ser det kompetenta barnet.

- Är aktiv i att skapa tydliga, stimulerande och estetiska lärmiljöer och en vilja att utveckla metoder för lärande med stöd av aktuell forskning. Ser möjligheter!

Arbetsplats/Placeringsort: Apelsninens förskola i Alingsås

Anställningsform: Vikariat med anledning av föräldraledighet

Anställningens omfattning:   Heltid, 100%

Tillträde: 2018-11-01 -- 2019-10-31

Sista ansökningsdag: 2018-07-30. Ansökningarna behandlas fortlöpande, så tjänsten kan komma tillsättas innan sista ansökningsdag. 

KFO kollektivavtal tillämpas.

I rekryteringen använder vi oss av ett elektroniskt ansökningsformulär. Klicka på ANSÖK nedan.
Vår policy är att vi inte använder oss av säljare av annons- & rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Vikarierande förskollärare sökes till Apelsinens förskola

ULNA AB