forskolejobb.se

Vi söker förskollärare till Vrenninge- och Viktoria förskolor

Ansök nu

Vi söker förskollärare till Vrenninge- och Viktoria förskolor

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset.

Arbetsuppgifter

Vi söker förskollärare till Vrenninge och Viktoria förskolor. På Vrenninge finns fem avdelningar. Förskolan har en fantastisk utemiljö där läroplanens alla målområden kan inrymmas. Förskolans gemensamma projekt utgår från lekande lärande för hållbar utveckling Till hösten 2020 kommer vi tillsammans med övriga förskolor i Oskarström att vara en övningsförskola. Viktoria är en förskola för de yngre barnen med en avdelning som förenar läroplanens mål och möjliggör att omsorg, utveckling och lärande bedrivs på vetenskaplig grund. Vi nätverkar i lärgrupper där vi möts och utvecklar förskolans utbildning och dig i din roll som förskollärare. Vi ingår i ett projekt där 10 goda vanor hjälper oss att skapa en hållbar framtid både för vuxna och barn. Vi är ett utbildningsområde där barn möter nyfikna vuxna som vill utmanas tillsammans i miljöer för lärande. Som förskollärare vill du vara med och utveckla förskolans pedagogiska verksamhet. Som förskollärare vet du att barn kan, och du ser det som din uppgift att stimulera barnen till att utforska och vara nyfiken på sin omvärld tillsammans med andra, enskilt och tillsammans med dig som en viktig medupptäckare. Du kommer att arbeta med barn i åldrarna 1-5 år och tillsammans med övriga i arbetslaget planera, dokumentera, genomföra och utvärdera förskolans verksamhet. Tillsammans med övriga yrkesroller får du möjlighet att utveckla din egen profession. Du skall arbeta för att arbetet sker i enighet med målen i läroplanen samt ansvara för att arbetet genomförs så att barnen ges förutsättningar för utvecklig och lärande. Som förskollärare skall du utgå från barns intresse, erfarenheter, behov och åsikter. Du ska ta ett pedagogiskt ansvar för att utveckla verksamheten så att barnen utmanas och stimuleras till att erövra nya färdigheter, erfarenheter och kunskaper. Du skall ansvara för att kontinuerligt och systematiskt dokumentera, följa upp, analysera och utvärdera verksamheten så att den utvecklas i enlighet med läroplanens mål. Du skall bidra till att läroplanens grundläggande värden genomsyrar verksamheten.

Kvalifikationer

Krav: Förskollärarlegitimation/förskollärarexamen Du är en stabil och trygg person och har god förmåga att skapa förtroende hos omgivningen. Du kan arbeta självständigt, är tydlig, handlingskraftig, lyhörd och kan anpassa dig efter barnens behov. Du arbetar lugnt och systematiskt med lågaffektivt bemötande samt har ett positivt och inkluderande förhållningssätt. Vi fäster stor vikt vid personlig lämplighet för arbetet. Förutom ansvar över din avdelning kan tjänsten innehålla pedagogisk handledning i andra arbetslag. Vi förutsätter att du vill vara med och driva en förskola för barnens rättigheter och utveckla våra förskolor att möta framtiden.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Våren 2020 eller enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-01-31
Ansök senast
2020-02-25

Upplysningar

  • Mia Paulsson, rektor
    Telefon: 076-6956353
  • Sophie Vagnemark
    Telefon: 0733 88 18 06

Ansökan

Referensnummer
C35096 - 2020

Övrig information

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Halmstads kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Barn- och ungdomsförvaltningen värdesätter de kvaliteter som en jämn ålders- och könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande som bidrar till detta. Om du erbjuds anställning inom Barn- och ungdomsförvaltningen är du skyldig att visa upp ett utdrag utan anmärkning från Polisens belastningsregister för arbete inom skola/förskola. Utdraget är kostnadsfritt och tar ca 2-3 veckor för polisen att handlägga. Beställ därför i god tid! Tjänsten tillsätts under förutsättning att den inte tas i anspråk av övertalig personal. Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Varmt välkommen med din ansökan!

Dela detta jobb

Vi söker förskollärare till Vrenninge- och Viktoria förskolor

Halmstads kommun barn- och ungdomsförvaltning