forskolejobb.se

Logo

Verksamhetschef förskola/särskola

Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Verksamhetschef förskola/särskola

I Knivsta går framtidsandan att ta på. Läget mellan Stockholm och Uppsala, bara ett stenkast från Arlanda, är attraktivt och Knivsta växer så det knakar. Varje dag bygger vi aktivt det hållbara samhället med närhet till både storstad och vilsam natur. Vill du arbeta i en framtidskommun där du utvecklas och kan göra skillnad? Och sympatiserar du med våra gemensamma värderingar delaktighet, engagemang och tydlighet?
Välkommen till oss!

ARBETSUPPGIFTER
Brinner du för att leda rektorers lärande? Är du en ledare som tycker om att inspirera, stimulera och stötta dina medarbetare i deras vardagsarbete? Vill du vara med och utveckla vår uppskattade förskoleverksamhet? Då är du kanske den vi söker!
Uppdraget som verksamhetschef förskola i Knivsta kommun innebär att du kommer att vara de fem kommunala förskolerektorernas samt de två centralt placerade skolintendenternas närmaste chef. Ditt ansvar omfattar såväl uppföljning som vägledning och strategiska beslut gällande verksamheternas måluppfyllelse, budget, kompetensförsörjning samt arbetsmiljö. Du ansvarar och driver även förskolans gemensamma utvecklingsprojekt. I uppdraget ingår också att övergripande ansvara för särskolans verksamhet vilket betyder myndighetsutövning för beslut, uppföljning av externt placerade elever, skolskjuts för externt placerade elever, central budget samt att vara med och bidra till utvecklingen av den egna verksamheteten i kommunen.
Ovanstående innebär ett utmanande och utvecklande uppdrag där du tillsammans med dina arbetskamrater verkar för goda verksamhetsresultat, tillgängliga lärmiljöer, en ekonomi i balans och attraktiva arbetsplatser där ett gott kommunikationsklimat råder. Du är direkt underställd utbildningschefen och ingår i dennes ledningsgrupp, där du bidrar till den kommungemensamma utvecklingen.

KVALIFIKATIONER
Du har en pedagogisk examen på högskolenivå och mångårig erfarenhet av utbildningsverksamhet i ledande befattning. Erfarenhet av att leda chefer liksom rektorsutbildning är meriterande. Det samma gäller erfarenhet kring särskoleverksamhet. Ditt intresse för utbildningsfrågor omfattar samtliga skolformer och du bottnar i ett stort engagemang kring att utveckla såväl förutsättningarna för barns lärande som det kollegiala lärandet.
God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift liksom erfarenhet av att kunna analysera resultat ser vi som nödvändiga förutsättningar för att klara uppdraget.

I denna rekrytering lägger vi stor vikt vid dina personliga egenskaper.

ÖVRIGT
Knivsta kommun vill ta tillvara de kvaliteter som jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Använd länken i annonsen för att söka tjänsten. Skulle du behöva stöd når du supporten på
0771-693 693.

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att höra av dig till kontaktpersonen i annonsen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanbeder oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
Verksamhetschef förskola/särskola

Knivsta kommun, utbildningskontoret