forskolejobb.se

Vimmerby är den lilla kommunen i Småland som har mycket att erbjuda; förutom det gedigna kulturarvet från Astrid Lindgren kännetecknas kommunen också av ett mångsidigt näringsliv, stort lokalt engagemang, aktivt föreningsliv, vacker natur och rogivande miljö.

Barn- och utbildningsförvaltningen söker nu en driven verksamhetschef, med ansvar för kommunens förskoleverksamhet, resursteam och specialpedagoger inom förskolan, barnkonventionsarbetet samt frågor rörande skola och kultur. För dig med rätt erfarenhet och kompetens kan vi erbjuda ett utvecklande, mångfacetterat, ansvarsfullt och kvalificerat arbete! Tillsammans med andra i ledande roller har du chansen att utifrån givna mål driva utvecklingen och verksamheterna framåt.


Som verksamhetschef arbetar du nära förvaltningschefen i ett team tillsammans med barn- och utbildningsförvaltningens två andra verksamhetschefer, vilka har ansvar för grundskola och särskola respektive gymnasie och vuxenutbildning. Du blir en del av ett engagerat och professionellt team, med ett prestigelöst och öppet arbetsklimat där vi jobbar tillsammans, stöttar och uppmuntrar varandra. Du entusiasmerar dina medarbetare genom dialog och delaktighet. 

Vimmerby kommun sätter stort vikt vid gemensam värdegrund för våra ledare och chefer. Som nyanställd chef kommer du att tillsammans med andra chefer delta i kommunens ledarutvecklingsprogram. Programmet bygger på Utvecklande ledarskap och är uppbyggt av sex olika steg, från teamet och dess utveckling till dig som person, dina styrkor och hur andra ser på dig och ditt ledarskap.

Verksamhetschefens uppdrag
Som verksamhetschef har du övergripande ansvar för ekonomi, strategisk planering och utveckling inom dina ansvarsområden. Du driver och håller samman större utvecklingsprojekt, t ex heltidsfrågan. Det ingår även att på förvalt­ningsledningsnivå ha ansvar för ett eller flera förvaltningsövergripande områden, t ex barnkonventionsarbetet. Du representerar barn- och utbild­nings­­förvaltningen i olika typer av omvärldskontakter, där strategiska utvecklings- och kompetensutvecklingsfrågor ingår. 

Du har personalansvar för fem förskolechefer, resursteam samt specialpedagoger inom ditt verksamhetsområde. 

Andra uppdrag som ingår i tjänsten är bland annat:


• kontaktperson för kommunens fristående förskolor
• samarbeta i övergripande samhällsfrågor som berör utbildning och arbetsmarknad
• samordna vissa kompetensförsörjningsfrågor
• göra kvalificerade utredningar till nämnd och förvaltningschef

Kvalifikationer

• förskollärarexamnen eller annan adekvat pedagogisk högskoleutbildning
• flerårig erfarenhet av att leda pedagogisk verksamhet (rektorserfarenhet), det är meriterande om du även har erfarenhet att leda genom andra chefer
• B-körkort
• god skriftlig förmåga
• IT- kompetens
• erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete och kvalificerat utredningsarbete
• projektledarkompetens är önskvärd

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet där förmåga att samarbeta kombinerat med självständighet, vara steget före samt att ha lätt för att uttrycka sig i tal och skrift kommer att vara särskilt viktiga. Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund och livserfarenhet till tjänsten.

Tjänst en omfattas av registerkontroll. Du som sökande måste uppvisa utdrag från polisens belastningsregister innan anställning sker.

Anställningens omfattning
Tjänsten är tillsvidare, på heltid, med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Ansökan
Sista ansökningsdatum:2018-08-15. Ansök snarast då intervjuer sker löpande Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem, där du bifogar CV och personligt brev.

Barn- och utbildningsförvaltningen
Barn- och utbildningsförvaltningen ansvarar för alla pedagogiska verksamheter, från förskola till högskola, och ansvarar även för svenska för invandrare (sfi) och samhällsorientering för nyanlända. Vårt gemensamma mål är att Vimmerby kommuns barn och ungdomar ska få de bästa förutsättningarna att möta framtiden och utvecklas till kreativa, nyfikna och trygga individer. Vår vision är "Vi gör vårt bästa, vi lyckas, vi lär oss massor och tillsammans når vi toppen!" Läs mer om oss och om Vimmerby kommun som arbetsgivare på vår hemsida: www.vimmerby.se

Mer information om Vimmerby kommuns förskolor och barnomsorg hittar du på www.vimmerbykommun/barnochutbildning

Logga

Verksamhetschef Förskola

Företag Vimmerby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2018-07-28

Ansök nu

Dela detta jobb