forskolejobb.se

Logo

Utbildad och erfaren barnskötare till förskoleklass i Ekensbergsskolan Solna

Företag Solna stad
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-27

Ansök nu

Utbildad och erfaren barnskötare till förskoleklass i Ekensbergsskolan Solna

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen

Ekensbergsskolan som är en F-6 skola ligger i Råsunda, Solna. Skolan är populär bland föräldrar och barn och de två förskoleklasser är därför alltid fulla. I grupperna jobbar såväl förskollärare som lärare mot yngre åldrar och vi behöver nu en erfaren barnskötare till vårt team .

Vad innebär arbetet?
Arbetet innebär daglig omsorg om barn i åldrarna 6 - 7 år. Som barnskötare hos oss är du delaktig i såväl det pedagogiska arbetet som den omvårdande delen på avdelningen, och tillsammans med övriga kollegor i verksamheten i stort. Du förväntas också vara delaktig i dokumentationen av pedagogiska processer och i reflektioner över barns lärande. Du deltar i alla vardagssituationer i förskoleklassen och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Hela arbetslaget samverkar kring dagens alla moment men lärarna är ansvariga för den pedagogiska planeringen.

Vem söker vi?
Vi söker dig som är utbildad barnskötare och har några års erfarenhet av att arbeta i förskola eller förskoleklass och därmed en stor förståelse för barnens vardag. Du har kunskap om barns utveckling, rättigheter och behov. Du är van vid att arbeta i enlighet med gällande styrdokument . 

Du ska kunna göra korrekta avvägningar och prioriteringar i ditt arbete. Arbeta mot mål, men även kunna förändra inriktning när målen ändrar sig. Du ska ha lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. Förstå din roll, men kunna se till hela verksamhetens mål. Du ska vara lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande mot föräldrar och barn. Du ska kunna arbeta bra med andra människor, vara lugn, stabil och lyhörd. Du ska ha en positiv attityd till ditt arbete och dina kollegor.

Vårt erbjudande

Vi erbjuder dig en plats i ett tryggt och välfungerande arbetslag på en omtyckt skola. Förmiddagen ägnas åt förskoleklassens arbete tillsammans med ansvariga lärare och eftermiddagen består av fritidsarbete med förskoleklassens barn. Solna har ett friskvårdsbidrag och skolan har arbetskläder för utomhusbruk.

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till bitr. rektor Kristina Bergström kristina.bergstrom@solna.se. Facklig kontaktperson är Jeanette Hjalmarsson vx. 08-746 10 00.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde 1 september 2019 eller enligt överenskommelse.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 27 maj 2019. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Utbildad och erfaren barnskötare till förskoleklass i Ekensbergsskolan Solna

Solna stad