forskolejobb.se

En dag på jobbet  
Du checkar in som timvikarierande fritidsledare på Ung fritid med placering i första hand på Hölö fritidsgård. Din uppgift är medverka till en meningsfull öppen fritidsverksamhet för ungdomar 13-18 år genom att coacha och inspirera till aktivitet och utveckling genom icke-formellt lärande. Det innebär exempelvis att du vägleder ungdomar till att starta upp aktivitetsgrupper och att du finns till som ett stöd. I din roll arbetar du aktivt med ständiga förbättringar och lägger extra fokus på att verka för att skapa en jämlik verksamhet och ger goda förutsättningar för ungdomsdelaktighet och ungdomsproducerad verksamhet.
Ditt arbete sträcker sig utanför fritidsgårdens gränser och du bidrar även till att genomföra gemensamma arrangemang som främjar ungdomars intressen inom hela Södertälje.   
Arbetstiden är förlagd till framför allt eftermiddag, kväll och helg. Dagtider kan även förekomma.   

Vem är du? 
Krav:
- Du ska vara studerande på en fritidsledarutbildning eller utbildning som bedöms som motsvarande.  
- Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift.   
Obs, du är naturligtvis välkommen att söka om du redan har examen i en utbildning med motsvarande yrkesinriktning som efterfrågas. 
Meriterande:
- Coachande arbete med ungdomar   
- Erfarenhet av att leda ungdomsgrupper  
- Det är önskvärt att du även har kunskap inom musikproduktion, studioteknik, teater, dans, idrotter och dylikt som efterfrågas för att möta upp mot ungdomars behov.
- Likväl är det meriterande om du har kunskap och erfarenhet av exempelvis att bidra till att bygga upp en jämlik och inkluderande verksamhet för ungdomar.   
- Det är även önskvärt att du har B-Körkort till manuellt växlad bil.   
Personliga egenskaper:
- Som person är du utåtriktad, inkännande och gränssättande.
- Du bidrar till nytänkande i ungdomsverksamhet genom att vara initiativtagande och genom att åtgärda avvikelser.
- Du är även inspirerande gentemot ungdomar i din roll som fritidsledare.
- Sist men inte minst tar du ansvar för att bidra till att uppfylla gemensamma mål och uppdrag.   
Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.   

Vi erbjuder dig
Utöver möjligheten att stödja ungdomar till en meningsfull fritid får du i Södertälje kommun även en arbetsgivare som jobbar förebyggande mot sjukskrivningar och för en bra arbetsmiljö.  

Välkommen till oss!   
Kultur- och fritidskontoret ska bedriva verksamhet som ger alla Södertäljebor möjlighet att uppleva, lära och agera inom områdena kultur, fritid och idrott. Genom att skapa bästa möjliga förutsättningar för ett rikt kultur-, fritids- och idrottsliv bidrar vi till hög livskvalitet och folkhälsa för våra medborgare och till att öka Södertäljes attraktionskraft.   
Vår vision är att Södertälje år 2020 är en av Sveriges främsta kultur- fritid- och idrottsstäder, som attraherar såväl boende, som inflyttare och besökare. Södertälje lockar särskilt med sina innovativa satsningar på barns och ungas skapande fritid och deltagande i kultur- och idrottslivet. Vägarna är öppna i kontrasternas stad.   
Vill du vara med där din insats gör skillnad? Drivs du också av lusten att förändra framtiden? Vill du ge unga chansen att växa?  
Ung Fritid ger unga i Södertälje förutsättningar och möjlighet till personlig utveckling genom en meningsfull och lärorik fritid. I Södertälje kommun finns det 8 mötesplatser med en verksamhet som främjar ungas delaktighet genom att de kan påverka och skapa mötesplatsens inriktning. Mötesplatserna för unga drivs även i samverkan med andra engagerade aktörer för att ta tillvara skilda sektorers kompetens, erfarenhet och för att främja nytänkande.   
Vi värnar om en rekrytering fri från diskriminering och strävar därför efter en personalsammansättning som speglar samhällets mångfald.
Vi söker ett antal timanställda med tillsättning enligt överenskommelse. Det kommer att krävas att du kan uppvisa dokumenterad utbildning och erfarenhet.     

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Logo

Timanställda fritidsledare till Hölö fritidsgård

Ort
Utgår

2020-04-03

Ansök nu

Dela detta jobb