forskolejobb.se

Språkpedagog till förskolan

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-17

Ansök nu

Språkpedagog till förskolan

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.

Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

Karlskoga kommun växer och det finns idag 29 förskolor med geografisk spridning över hela staden. Verksamheten präglas av medvetna pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje barns förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

ARBETSUPPGIFTER
Som språkpedagog/ logoped/specialpedagog med inriktning tal och språk har du ett brett uppdrag med specialistkunskap inom området språk-, läs- och skrivutveckling. Du kommer arbeta med att utveckla ett språkligt inkluderande arbetssätt på såväl organisations-, grupp- och individnivå. Du kommer att ha ett övergripande uppdrag i förskolan med fokus på språk och kommunikation och tidiga insatser för samtliga förskolor i kommunen. Arbetsuppgifterna består av främjande och förebyggande arbete samt tidiga insatser i form av konsultation, stöd, handledning och kompetensutveckling till pedagoger när det gäller barns förutsättningar att utveckla språk. Du kommer att samarbeta på både central nivå samt lokalt på förskolor och med många olika professioner så det är viktigt att du tycker att det är roligt att samarbeta och att du trivs med att skapa relationer. I uppdraget kan det även förekomma stöd till barn och samarbete med vårdnadshavare. Då det är en nyinrättad tjänst finns stora möjligheter att utveckla uppdraget utifrån kompetens och behov. Vi har just nu ett pågående projekt där vi har utarbetat en språkplan för förskolan vars syfte är att skapa en likartad och evidensbaserad grund som ska bidra till en ökad medvetenhet kring barns språkutveckling, stärka flerspråkiga barn och dess personal.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig med bred behörighet, men ser främst att du är i grunden utbildad förskollärare med vidareutbildning som logoped eller specialpedagog med inriktning tal och språk. Det är meriterande om du har erfarenhet av arbete på mångkulturella förskolor och har ett stort intresse för språk och att arbeta språkutvecklande. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.
Arbetet kräver en god förmåga att samverka både internt och externt.

ÖVRIGT
Karlskoga kommun tillhör finskt förvaltningsområde vilket bland annat innebär att vi satsar på att ha finskspråkig personal i våra kärnverksamheter. Vi ser därför gärna sökande som har kunskaper i finska till de verksamheterna.

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Har du frågor om hur du ansöker - kontakta supporten på tel: 0771-693 693.
Har du frågor om tjänstens innehåll - kontakta namngiven person i annonsen.

Dela detta jobb

Språkpedagog till förskolan

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen