forskolejobb.se

Förskola

Är du duktig på att leda männiksor på vägar de aldrig vandrat på förut? Vill du göra skillnad för barn med neuropsykiatriskt funktionsnedsättning och arbeta för att skapa en förskola som är tillgänglig för alla barn?
Då är detta tjänsten för dig!

Tillsammans har kommunala och fristående förskolor i Uppsala Kommun cirka 200 förskolor. De kommunala förskolorna är uppdelade i fyra områden från hösten 2019. I verkamheterna finns det cirka 12 000 barn. Utifrån ett särskilt politiskt uppdrag söker vi tre specialpedagoger med kompetens inom Neuropsykiatriska funktionsnedsättning (NPF) området som kan arbeta mot alla förskolor, för att stärka det förebyggande arbetet inom NPF.

Ditt uppdrag
I ditt uppdrag ingår:

• ge förskolorna stöd vid kartläggning , analys av kartläggning – identifiera stödbehov
• ge stöd till utformning av insatser och uppföljning av insatser i handlingsplaner för enskilda barn med NPF problematik
• ge kompetensförhöjning/ handledning till personalen inom NPF
• bistå förskollärare i arbetet med hälsoformulären för att säkra det kompensatoriska uppdraget samt möjliggöra tidiga upptäckter
• samverka med barnhälsovården
• fortbildning och stöttning för pedagoger i svåra samtal
• handleda och stötta förskolan i olika pedagogiska arbetssätt, metoder och verktyg, såväl digitala som icke-digitala, utifrån aktuell forskning och praktik inom NPF området
• stödja förskolan med utveckling av förhållningssätt och stödstrukturer i förskolemiljön som gagnar barn inom NPF – tillgänglighet

Arbetsuppgifterna kan komma att modifieras något under hösten.

Din bakgrund
Vi söker dig som har specialpedagogexamen. Har du handledarutbildning ses det som meriterande. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar. Det är även meriterande om du har erfarenhet av arbete mot förskolans åldergrupp. Du har kunskaper i Office. Att du har dokumenterad kunskap om olika neuropsykiatriska funktionsnedsättningar samt om olika pedagogiska arbetssätt, metoder och verktyg, såväl digitala som icke-digitala, utifrån aktuell forskning och praktik, för barn, ungdomar och vuxna som har neuropsykiatriska funktionsnedsättningar är en förutsättning för arbetet.

Som person är du tydlig och säkerställer att dina budskap når fram på rätt sätt samt har en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Vidare är du en god analytiker som är bra på att se sammanhang och lösa komplexa frågor och problem samt har en god empatisk förmåga och kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation. Dessutom är du bra på att skapa, underhålla och utveckla arbetsmässiga relationer samt har en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Ann-Christine Almroth, versamhetsutvecklare individstöd, 072-254 41 07

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Göran Blomberg, 018-727 24 87

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Specialpedagog mot förskolor

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-08-15

Ansök nu

Dela detta jobb