forskolejobb.se

Om dig
Du drivs av att bidra till barnens utveckling och är en lyhörd och ansvarstagande person som tycker om att ta egna initiativ. Du är noggrann och strukturerad och trygg i dig själv. Ditt engagemang och din positiva inställning bidrar till att både du och dina kollegor trivs på jobbet. Du är utbildad förskollärare med erfarenhet av arbete i förskola eller skola. Du behöver vara väl inläst på gällande styrdokument och du får gärna ha spetskompetens inom pedagogisk dokumentation eller IKT. 

Dina arbetsuppgifter
Som förskollärare på Kultingen deltar du, tillsammans med övriga kollegor, i planering, genomförande och dokumentation av den pedagogiska verksamheten. Du är en närvarande pedagog som arbetar med barnen utifrån deras behov och vår läroplan. Arbetet kan bland annat innebära att leda samling, leka med barnen, genomföra utvecklingssamtal och leda aktiviteter inom skapande och lärande. Tillsammans med förskolechen driver du Kultingens utveckling framåt. Dina idéer är viktiga och du deltar i att utforma såväl strategiskt som praktiskt arbete. 

Om oss
Föräldrakooperativet Kultingen är en liten och väletablerad förskola i hjärtat av Södermalm. Förskolan grundades redan på 80-talet och hade då en stark kulturinriktning. För att kunna hålla hög kvalitet på det pedagogiska arbetet tar vi som mest in 18 barn. Åldrarna varierar från 1 till 5 år. Den höga personaltätheten möjliggör aktiviteter, utflykter och arbete i mindre grupp. Föräldrarna hjälper till med icke-pedagogiskt arbete såsom städ och fix, matlagning samt ekonomi. Föräldrarna vikarierar också vid behov vilket skapar förutsättningar för en nära relation mellan pedagoger, föräldrar och barn. Våra öppettider är 8-17 och vi undviker kvälls- och helgarbete. I kombination med en liten barngrupp och hög personaltäthet bidrar våra öppettider till en god och långsiktigt hållbar arbetsmiljö. På Kultingen utgår allt vi gör från barnen och vår verksamhet bygger på vår värdegrund. Vi tror på att alla barn kan och vill ha utmaningar och vi vill att alla ska känna sig inkluderade och möta livet med en stark självkänsla. För att nå dit är trygghet, lek och lärande centralt i vår verksamhet. Kultingen ligger i anslutning till en av Södermalms finaste parker, Skånegläntan. Dessutom har vi en stor egen gård där vi kan leka, äta mellis på terassen eller odla i pallkragar. Vårt läge gör det möjligt att varva utflykter i skog och natur med teaterbesök och promenader i historiska stadsmiljöer. Kultingen satsar löpande på personalens välmående kompetensutveckling genom friskvård, sociala aktiviteter, kurser och fortbildning. 

Övrigt
Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med önskat startdatum maj-augusti. Vi tillämpar sex månaders provanställning. Vi erbjuder en marknadsmässig lön utifrån utbildnings- och erfarenhetsnivå.

Anställningsvillkor
Kvalifikationer:
-vara utbildad förskollärare
-vara väl inläst på gällande styrdokument
-erfarenhet av arbete i förskola är meriterande
-gärna spetskompetens inom pedagogisk dokumentation eller IKT.

Arbetsplats
Stockholm

Kontaktpersoner
Anna Jelleryd, Tf Förskolechef
info@kultingen.se
08-843180

Liten förskola på Södermalm söker förskollärare

Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-30

Ansök nu

Dela detta jobb