forskolejobb.se

Västra fritidsgårdar och Kulturhuset Grand

Vill du vara med och skapa meningsfull fritid för barn och unga, 10-18 är? Sök då tjänsten som fritidsledare redan idag!

Vårt uppdrag är att utifrån hälsa, lärande, kultur, jämställdhet, delaktighet, allas lika värde, samverkan och entreprenörskap/utveckla sitt intresse att bedriva:

• fritidsklubbsverksamhet för barn i åldern 10-12 år i direkt anslutning till skolans slut och på skollov
• tonårsverksamhet för ungdomar i åldern 13-18 år på deras fria tid
• att tillsammans med Fritid Uppsalas fritidsgårdar erbjuda gemensamma evenemang för ungdomar Ersätt denna text med en kortfattad arbetsplatsbeskrivning som en fortsättning av ingressen

Läs mer om arbetsplatsen här: Fritidsgårdar (http://www.fritidsgardar.uppsala.se) och Fritidsklubbar (http://www.fritidsklubbar.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Planera, leda, utvärdera och utveckla fritidsklubbsverksamheten (10-12 år) och tonårsverksamheten (13-18 år) tillsammans med dina kollegor.

• Genom samverkan med bland annat skolan, vårdnadshavarna, socialtjänsten, bibliotek, studieförbund, föreningar kunna arbeta för att skapa en meningsfull fritid för barn och unga
• Skapa förutsättningar och inspirera barn och unga till lärande och utveckla det man är intresserad av
• Ta tillvara på barn och ungas engagemang, kreativitet och förmåga att lära sig nya saker
• Arbeta aktivt med vårt förhållningssätt, det goda bemötandet och allas lika värde för att alla barn och unga ska uppleva att de mår bra när de är i verksamheterna.

Vi erbjuder barn och unga trygga aktiviteter fyllda med glädje och lust.

Din bakgrund
Vi söker dig som har fritidsledarutbildning eller annan pedagogisk utbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten. Det är meriterande om du har ledarutbildning eller utbildning, normkritiskt arbete. Du har erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar och erfarenhet av mångkulturellt arbete. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att vara inspiratör och samtidigt se barnen och ungdomarnas delaktighet och kreativitet som en tillgång i verksamheten och erfarenhet av att ha arbetat i team. Önskvärt om du tycker om utmaningar, har IT-kunskaper och språkkunskaper.

Du är bra på att strukturera, planera och prioritera ditt arbete och du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare är du kommunikativ och du har lätt för att lyssna och anpassa ditt sätt att kommunicera samt att du är flexibel och du ser möjligheter i förändringar. Vi ser även att du är lugn och samlad i olika situationer och har förmågan att fokusera på rätt saker. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt samt att du är empatisk och du kan snabbt sätta dig in i någon annans perspektiv eller situation.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Isacsson, enhetschef, 018-727 54 35
Tanim Rab, enhetschef, 018-727 80 15

Fackliga företrädare:
Kommunal, 010-442 88 16
Vision, 018-727 17 44

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till kulturförvaltningen. Här finns följande åtta avdelningar: förvaltningsstaben, Bibliotek Uppsala, Fritid Uppsala, Reginateatern, Uppsala konstmuseum, Uppsala kulturskola, Offentlig konst och Natur & kulturcentrum. Förvaltningen ansvarar för den strategiska planeringen inom kulturområdet och den kommunala kultur- och fritidsverksamheten. Hos oss kan du även jobba med kulturmiljöfrågor, kulturstöd och bidrag till studieförbund och bygdegårdar.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Fritidsledare till västra fritidsgårdar och Kulturhuset Grand

Företag Uppsala kommun
Ort
Utgår

2019-05-24

Ansök nu

Dela detta jobb