forskolejobb.se

Förste förskollärare sökes till Norrgårdens förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2021-06-15

Ansök nu

Förste förskollärare sökes till Norrgårdens förskola

Katrineholm är en kommun i stark tillväxt där lust är den drivande kraften för skapande och utveckling, för liv, lärande och företagsamhet. Här är allt nära, en timmes tågresa från Stockholm och två timmar från Göteborg. Vi växer - väx med oss!

Katrineholms skolor erbjuder en trygg och utvecklande skolgång med det kreativa och lustfyllda lärandet i fokus. Här får barn och elever förutsättning att utveckla sina talanger och blomstra i sin egen takt. Vi är i ett spännande utvecklingsskede där vi bland annat bygger två nya skolor.

Inom bildningsförvaltningen har vi förskola, grundskola, gymnasieskola, kulturskola, central barn- och elevhälsa och en mottagningsenhet för nyanlända elever. Tillsammans skapar vi möjligheter att nå visionen ”Läge för liv och lust”.

Norrgårdens förskola är i ett spännande utvecklingsskede i samarbete med skolverket och Mälardalens universitet. Vi söker därför dig som vill vara med att driva utvecklingsarbetet tillsammans med oss. Du förväntas vara en nyckelperson som tillsammans med ledningsteamet skapa de bästa förutsättningarna för förskolan att växa och utvecklas.

Du arbetar 20% av din heltidstjänst som förste förskollärare. I din tjänst som förste förskollärare utgår ett extra lönepåslag på 2500 kronor under förordnandetiden.
I din roll som förskollärare arbetar du 32 timmar varav 28 timmar i barngrupp och övrig tid till reflektion, planering samt möten både enskilt och i ditt arbetslag.

Norrgården arbetar med tema Hållbar framtid. Förskolan är Grön Flagg certifierad och arbetar efter en gemensam plan för miljöarbetet. Vi är i ett skede där vi utvecklar våra utemiljöer och en uteateljé samt en odlingsträdgård håller på att växa fram i dagsläget. Det språkutvecklande arbetet, läsning och litteratur är andra prioriterade områden på vår förskola. Vi har byggt upp bibliotek och läsmiljöer för varje barngrupp och prioriterat litteraturinköp och material för både barn och pedagoger. Vi arbetar i nätverk tillsammans med andra förskolor i vårt område och vi har även en kvalitetspool som ger arbetslagen möjlighet till fördjupad reflektion under tre timmar var 4.e vecka då kvalitetspoolen byter av arbetslaget.

Arbetsuppgifter:
Uppdraget innebär att arbeta för att utveckla undervisningen inom förskolan. Du arbetar 20% av din heltidstjänst som förste förskollärare.
Norrgårdens förskola är i ett spännande skede då förskolan i samarbete med skolverket arbetar för utveckling genom Samverkan bästa skola. Till höstterminen startar vi under ledning av Mälardalens universitet två år av insatser inom undervisning, ledarskap och kommunikation tillsammans med 6 förskolor i Katrineholms kommun. I din roll som förste förskollärare förväntas du engagera dina kollegor, driva utvecklingen och vara en viktig nyckelperson i detta arbete.
Du kommer i förste förskolläraruppdraget att arbeta i ett team bestående av rektor, biträdande rektor samt förste förskollärare med heltidsuppdrag för att leda utvecklingsarbetet på förskolan.

Förutom ovan beskrivet uppdrag och uppdraget som förskollärare gäller följande generella uppdrag som förste förskollärare:
- Handleder/coachar och stödjer kollegor för att arbeta för och utveckla en hög och likvärdig kvalitet i verksamheten.
- Leder processer som utvecklar kollegialt lärande.
- Håller sig underrättad om aktuell forskning och verkar för att denna används i undervisningen.
- Verkar för att utveckla undervisningen så att den utgår från vetenskaplig grund och beprövad erfarenhet.

Kvalifikationer:
Vi söker dig som har förskollärarexamen, lärarlegitimation och är väl förtrogen med förskolans styrdokument. Erfarenhet i yrket som förskollärare ser vi som meriterande.

Du tar initiativ till nya förslag och arbetssätt samt sätter igång aktiviteter och uppnår önskat resultat. Du har en förmåga att argumentera för och förklara varför aktiviteterna bör och kan genomföras.

Det är av stor vikt att du arbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. Du ska kunna uppmärksamma andras synpunkter och kompetens och ge dem utrymme i gruppen på ett sätt som gynnar helheten. Du är inlyssnande, kommunikativ och löser konflikter på ett konstruktivt sätt och kan identifiera och utveckla positiva relationer. Du bidrar till att förtydliga för gruppen dess arbetsuppgifter och mål samt delar med sig av sin kunskap.

Du leder, motiverar och förser andra med befogenheter som krävs för att effektivt nå gemensamma mål. Du samordnar grupper och blir en referenspunkt för andra. Viktigt att du kan skapa engagemang och delaktighet.
Du arbetar bra med komplexa frågor. Du kan identifiera ett problems olika beståndsdelar och se samband dem emellan. Du analyserar och bryter ner problem i sina beståndsdelar och löser komplicerade problem. Du har förmåga att förstå konsekvenserna av olika lösningsförslag.

Erfarenhet:
Erfarenhet krävs

Övrigt:
Tjänsten tillsätts under förutsättning att de beslut som krävs fattas.

Katrineholms kommun tillämpar individuell lönesättning. Alla erbjuds en heltidstjänst och vi tillämpar en rökfri arbetstid inom hela organisationen.

Vi använder e-rekrytering för att effektivisera och kvalitetssäkra rekryteringsarbetet. Alla dina uppgifter sparas på ditt CV-konto och du kan enkelt logga in och uppdatera dina uppgifter när du vill. Fyll därför i dina uppgifter så omsorgsfullt som möjligt för att ge en rättvisande bild av dig själv. Uppgifterna behandlas och sparas enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Varmt välkommen med din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Anställningsform:
Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön.
Varaktighet: Tillsvidare
Tillträde: 2021-08-13. Tillträde vid höstterminens start eller efter överenskommelse.
Tidsbegränsat till:  Förstelärartjänsten är ett förordnande som tillsätts ett år i taget.
Antal platser: 1

Ansökan:
Sista ansökningsdag: 2021-06-15

Arbetsgivarens referensnummer: C55716/2021

Upplysningar lämnas av:
Josefine Johansson
Rektor
Telefon: 0150-56927
E-post: josefine.johansson@ katrineholm.se

Dzevada Mujkic
Biträdande rektor
Telefon: 0150-572 53
E-post: dzevada.mujkic@ katrineholm.se

Facklig(a) företrädare
Fackliga företrädare nås genom kommunens växel
Telefon: 0150-570 00

Dela detta jobb

Förste förskollärare sökes till Norrgårdens förskola

Katrineholms kommun - Bildningsförvaltningen