forskolejobb.se

Logo

Förste förskollärare sökes till förskoleområde i utbildningsområde söder

Företag Malmö stad
Ort
Kategorier
Utgår

2018-08-19

Ansök nu

Förste förskollärare sökes till förskoleområde i utbildningsområde söder

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Som medarbetare inom förskolan i Malmö stad får du utvecklas i din yrkesroll och erbjuds tydliga karriärmöjligheter. Vår vision är att skapa barnens bästa förskola, och idag är det hos oss många spännande initiativ, forskningsprojekt och idéer tar fart. Läs mer på http://www.malmo.se/forskolekarriar

Det aktuella förskoleområdet omfattar förskolorna Gubbabacken, Professorn, Hermodsdalsparken, Eriksfält samt bemanningsteamet för utbildningsområde söder. Då vår nuvarande förste förskollärare flyttar till Göteborg söker vi en ny drivande förste förskollärare som vill vara del av vårt team. Bemötande, likvärdighet, relationer, dialog och undervisning är förskoleområdets ledord.

Vårt fokus i arbetet ligger på ett projekterande arbetssätt för att skapa meningsfullhet och tillhörighet samt att stimulera barns nyfikenhet och utforskande. Det systematiska kvalitetsarbetet är en nyckel i det arbetet, där pedagogisk dokumentation och reflektion utgör grunden. Vi arbetar också mycket med våra pedagogiska miljöer både inomhus och utomhus för att möjliggöra barnens inflytande, förebygga kränkningar mellan barnen och se till att alla barns rätt till stöd blir tillgodosett. Gå gärna in på respektive förskolas hemsida och läs mer om förskolorna!

ARBETSUPPGIFTER
Som förste förskollärare kommer du vara en nyckelperson i ledningen av våra förskolor. Du kommer tillsammans med förskolechefen, biträdande förskolechefer och övriga förste förskollärare ingå i ledningsgruppen i ditt förskoleområde. Fokus i ditt uppdrag är att leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen. Förste förskollärare ska se till att den pedagogiska verksamheten utgår från och utvecklas med fokus på att stimulera barns lust, nyfikenhet och inflytande. Detta genom att planera, genomföra, utvärdera och analysera den pedagogiska verksamheten tillsammans med arbetslagen. Genom att handleda, ge feedback och sprida dina kunskaper och erfarenheter är du en god förebild bland dina kollegor.

Förste förskolläraren ska arbeta i barngrupp fyra dagar per vecka, motsvarande 60 % av sin arbetstid. Under denna tid är förskoläraren ett stöd i vardagen för medarbetarna i deras professionella uppdrag. Övrig tid disponeras för att säkerställa helheten i uppdraget utifrån den planering som är överenskommen med förskolechefen.

Ett urval av arbetsuppgifter som förste förskollärare har:
• Verka för att undervisningen sker enligt läroplanen.
• Att vara en god förebild i det praktiska och pedagogiska görandet i vardagen.
• Bistå förskolechefen i det praktiska genomförandet av det systematiska kvalitetsarbetet.
• Leda reflektioner kring den pedagogiska verksamhetens innehåll.
• Agera mentor eller stöd till mentorer till nyutexaminerade.
• Vara uppdaterad kring aktuell forskning.

KVALIFIKATIONER
• Legitimerad förskollärare.
• Minst fem års erfarenhet från arbete i förskoleverksamhet.
• Dokumenterad ledarerfarenhet
• Trygg i din professionella roll.
• Påbyggnadsutbildning eller fortbildning inom t.ex. handledning, specialpedagogik eller likvärdigt är meriterande.
• Erfarenhet från att leda lärandeprocesser.
• Vara väl förtrogen med läroplanen.
• Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift i svenska språket.

För att lyckas i rollen har du en förmåga att se helheten inom din verksamhet. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett coachande förhållningssätt i ditt ledarskap. Att våga utmana, arbeta lösningsfokuserat samt ha en förmåga att entusiasmera dina medarbetare tror vi också är viktiga egenskaper i arbetet som förste förskollärare. Att skapa tillitsfulla relationer är en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten på ett framgångsrikt sätt.

Varmt välkommen med din ansökan!

ÖVRIGT
Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Vi är en stor organisation med goda möjligheter till utveckling och nya karriärvägar. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Dela detta jobb

Logo
Förste förskollärare sökes till förskoleområde i utbildningsområde söder

Malmö stad