forskolejobb.se

Förskollärare, Tunet & Prästgårdslidens förskolor

Företag Mjölby kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-09-25

Ansök nu

Förskollärare, Tunet & Prästgårdslidens förskolor

Vår kommun är expansiv med cirka 27.000 invånare. Vi har nära till varandra och nära till resten av världen, kommunikationerna är utmärkta. Mjölby kommuns vision sammanfattas i en slogan: ”Världsvan och hemkär”. ”Världsvan” står för öppenhet, nytänkande, vilja att växa och tro på framtiden. ”Hemkär” står för stolthet och glädje över hembygden. Hos oss är det enkelt att leva ett gott liv.

Vill du veta mer om oss?
Besök oss på www.mjolby.se

Vi söker nu en ny kollega till vår förskola där nytänk och engagemang välkomnas! Vill du vara en del i vårt fortsatta arbete med att utveckla en förskola som bidrar till optimalt lärande för varje barn både kunskaps- och känslomässigt?

I utbildningsförvaltningen finns över 20 förskolor för barn 1-5 år i kommunal regi samt ett antal fristående förskolor. Som alternativ finns även familjedaghem. Mjölby kommun satsar på att en stor andel av personalen ska vara högutbildad.

Både Tunet och Prästgårdslidens förskolor ligger i anslutnings till bostadsområden med närhet till natur, men även centrum där du kan finna bibliotek, lekplatser osv. Vi arbetar mycket med språk då båda förskolorna är mångkulturella.

ARBETSUPPGIFTER
Du arbetar utifrån aktuella styrdokument där det systematiska kvalitetsarbetet är en självklar arbetsmetod för att följa upp, utvärdera och utveckla förskolans undervisning och utbildning. Pedagogisk dokumentation är en del av det systematiska kvalitetsarbetet och vi ser positivt på om du har erfarenhet av detta.

Tillsammans med arbetslaget utvecklar du lärmiljöer som inbjuder och inspirerar alla barn till lek, lustfyllt lärande och positiv kommunikation. Du förväntas arbeta medforskande tillsammans med barn och kollegor där du är kreativ och ser möjligheterna i ditt arbete.
Du tar ett aktivt ansvar för att skapa goda relationer med barn, vårdnadshavare, kollegor.

KVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning med inriktning lärare i de lägre åldrarna 1-5 år, förskola. Vi ser gärna att du har fått din legitimation.
Du har ett engagemang i att driva både din egen och förskolans utveckling framåt.
Du arbetar professionellt utifrån förskolans läroplan med dess mål och intentioner. Du är medveten om ditt ledarskap och har en god förmåga för samarbete samt att organisera och strukturera.

Ditt förhållningssätt genomsyras av engagemang och nyfikenhet. Du har tillit till barnets kompetens, som tas tillvara som en viktig resurs i lärprocesserna.
Du är tydlig och lyhörd i ditt sätt att kommunicera och förväntas vara en god förebild med ett respektfullt bemötande och en positiv människosyn.

Vi erbjuder dig som förskollärare i Mjölby kommun ett positivt klimat för utveckling av förskolans verksamhet med en gemensam vision och utvecklingsplan för alla förskolor. Du får delta i ett ambitiöst introduktionsprogram med specialutbildade mentorer och får arbeta i en organisation där du har stor möjlighet att påverka verksamhet och arbetssituation.
Ett lokalt samverkansavtal som ger alla förskollärare garanterad pedagogisk utvecklingstid varje vecka.

ÖVRIGT
Mjölby kommun tillämpar rökfri arbetstid.

Vi undanber oss all extern rekryterings- och annonseringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Förskollärare, Tunet & Prästgårdslidens förskolor

Mjölby kommun