forskolejobb.se

Finsktalande förskollärare till vitsippans förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2021-01-31

Ansök nu

Finsktalande förskollärare till vitsippans förskola

Om arbetsplatsen

Inom Karlskoga kommun arbetar 2 400 medarbetare inom 400 olika yrken. Oavsett om du lär barn att läsa, ger trygghet och vård åt äldre eller utvecklar stadens gator och torg så bidrar du till att skapa bra dagar för alla som lever och verkar i Karlskoga.
Vill du ha ett meningsfullt arbete där du gör skillnad, välkommen till oss!

http://alfrednobelskarlskoga.se/nyfiken-pa-karlskoga.html

Karlskoga kommun växer och det finns idag 29 förskolor med geografisk spridning över hela staden. Verksamheten präglas av medvetna pedagoger som genom reflektion och flexibilitet tar vara på och utmanar varje barns förmåga och kompetens för att möta en föränderlig värld.

Registerkontroll
För att få arbeta inom förskola, skola samt ungdoms- och fritidsverksamhet ska du, enligt lagen om registerkontroll lämna registerutdrag från polisens belastningsregister. Du ska själv begära utdrag hos Rikspolisstyrelsen med blanketten "Utdrag ur belastningsregistret" i blankettarkivet från polisens webbplats.

Arbetsuppgifter

Karlskoga är finskt förvaltningsområde och barn har rätt att få förskoleverksamhet där en väsentlig del bedrivs på finska (§17 Minoritetslagen) (8 kap. 12 a § skollagen). Förskoleverksamhet på finska syftar både till att stötta den nationella minoriteten i sin språkutveckling och att bidra till utveckling av en kulturell identitet (Lpfö 18).

Är du finsktalande förskollärare med ett genuint intresse för barns utveckling och lärande? Vill du vara med och utveckla finskspråkig förskola med utgångspunkt i förskolans läroplan? Då kan du vara den vi söker!

Vitsippan är en förskola med två avdelningar som är åldersindelade. Förskolan är rymlig och ligger med skogen in på gården där vi tillbringar mycket tid. Vi arbetar koncentrerat med språk och kommunikation, och kamratrelationer över hela året. Ett positivt klimat är A och O!

På vår förskola:

 • möts barnen utifrån sina behov och förutsättningar av engagerade och kunniga pedagoger som lyssnar in barnen

 • möts barnen med respekt och hänsyn utifrån allas lika värde

 • möts barnen av en pedagogisk verksamhet som stimulerar, utvecklar och synliggör barns lärande

 • möts föräldrarna av viljan att utveckla en tillitsfull relation mellan pedagoger och föräldrar som inbjuder till en öppen, rak och ärlig dialog

 • träffar föräldrarna pedagogerna vid lämning hämtning, föräldramöten, utvecklingssamtal.

Vi tar tillvara varandras kompetenser som pedagoger samtidigt som vi utmanar oss själva för att utvecklas på nya områden, allt för att kunna erbjuda barnen en allsidig utbildning efter läroplanens intentioner. Som förskollärare hos oss kommer du ha stor möjlighet att påverka och driva utvecklingen framåt. Ett utvecklingsområde är just finskspråkig och tvåspråkig pedagogik.

Som förskollärare hos oss får du:

 • riktad kompetensutveckling under fyra dagar per år

 • specialpedagogiskt stöd

 • utbildning i ICDP, steg 1

 • utbildning i Barn HLR, första hjälpen för barn

 • brandutbildning

 • kostnadsfri pedagogisk lunch

 • friskvårdspeng

 • arbetskläder

 • introduktion som ny medarbetare

 • är du nyexaminerad sker introduktionsperiod med handledning av en erfaren mentor.

Kvalifikationer

Vi söker dig som ser möjligheter framför hinder och fungerar väl i arbetslag såväl som i självständigt arbete.
Du är utbildad förskollärare och läroplanens värdegrund genomsyrar ditt förhållningssätt som pedagog. Du talar finska flytande och kan arbeta på finska såväl som svenska.

För att trivas hos oss tror vi att du är positiv, ser möjligheter och vill vara medforskande i barnens lärande och utveckling samt ett kreativt tänkande.

Anställningens omfattning

Tillträde efter överenskommelse
Tillsvidare.

Dela detta jobb

Finsktalande förskollärare till vitsippans förskola

Karlskoga kommun - Skolförvaltningen