forskolejobb.se

Vintergatans förskola

Hos oss får du möjlighet att ta ansvar för undervisningen och för att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Låter detta intressant? Välkommen med din ansökan till Vintergatans förskola!

I Ultunaområdet med goda bussförbindelser och i anslutning till naturen ligger Vintergatans förskola. Förskolan har fyra avdelningar som arbetar i olika lärgrupper. Vi har ett eget tillagningskök där maten tillagas av vår duktiga kock. Våra lokaler är nyligen renoverade och ljusa med miljöer och material som är väl anpassade för varje barngrupp. Vår utemiljö består av två stora gårdar med gott om plats för lek och rörelse.

Läs mer om förskolan här: Vintergatans förskola (http://www.vintergatansforskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Som förskollärare på Vintergatans förskola leder du, tillsammans med övriga förskollärare, den pedagogiska verksamheten. Vi arbetar projektinriktat med pedagogisk dokumentation som grund för reflektion och fortsatt utvecklingsarbete. Förskolans värdegrund utgör utgångspunkt för allt i vår verksamhet och du deltar aktivt i detta arbete genom att ständigt utmana dig själv och dina kolleger för att höja kvaliteten.

Som förskollärare hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med barnet i centrum bidra med din kompetens, ditt kunnande och ditt engagemang. Du tar ansvar för undervisningen och för att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Med utgångspunkt i styrdokumenten skapar du en utvecklande, stimulerande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget.

Hos oss får du tid för reflektion tillsammans med kunniga och engagerade kollegor.

Din bakgrund
Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan. Vi ser även att du har förskollärarlegitimation, alternativt inväntar legitimation, samt har erfarenhet av arbete i förskolan. Det är meriterande om du har handledarutbildning. Har du även erfarenhet av arbete med barn i behov av särskilt stöd är också det meriterande för tjänsten. Du har goda kunskaper i svenska språket i tal och skrift, goda IT-kunskaper samt god kännedom om skollagen och förskolans läroplan. Önskvärt om du har kunskaper i pedagogisk dokumentation.

Du har förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv. Vidare har du en god ledarskapsförmåga och du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vi ser även att du är pedagogisk och att du har förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap. Dessutom har du en god samarbetsförmåga och relaterar till andra på ett lyhört och smidigt sätt.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Maria Lidholm, rektor, 018-727 51 57

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Louise Plobeck, 018-727 24 95

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 23 02.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Förskollärare till Vintergatans förskola

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-19

Ansök nu

Dela detta jobb