forskolejobb.se

Växthusets förskola

Är du utbildad förskollärare med ett stort driv och engagemnag i din yrkesroll? Vill du tillsammans med oss på Växthusets förskola vara med att aktivt leda utvecklingsarbete utifrån läroplanen med barnen och vårt demokratiuppdrag i centrum?

På Växthusets förskola erbjuder vi lärmiljöer som stimulerar till lek och utforskande, det ser vi som en förutsättning för att barnen ska få bli aktiva aktörer i sitt eget lärande. Du som förskollärare ges förutsättningar att tillsammans med engagerade och kompetenta kolleger driva det pedagogiska utvecklingsarbetet. Vi säkerställer att reflektionstid ges både enskilt och kollegialt för uppdraget liksom kompetensutveckling som stödjer utvecklingen av verksamheten och dig som pedagog.
Växthusets förskola ligger i natursköna Södra Gottsunda med närhet till Gipen. Förskolan består av fyra åldersnära avdelningar och vi har ett gemensamt torg, en ateljé, ett dans-/dramarum samt en matsal. Goda bussförbindelser finns.

Läs gärna mer om förskolan här (https://vaxthusetsforskola.uppsala.se/)

Ditt uppdrag
Som förskollärare på Växthusets förskola leder du, tillsammans med övriga förskollärare, den pedagogiska verksamheten. Vi arbetar åldersnära och projektinriktat med pedagogisk dokumentation som grund för reflektion och fortsatt utvecklingsarbete. Förskolans värdegrund utgör utgångspunkt för allt i vår verksamhet och du deltar aktivt i detta arbete genom att ständigt utmana dig själv och dina kolleger för att höja kvaliteten.

Hos oss får du möjlighet att göra skillnad genom att med barnet i centrum bidra med din kompetens, ditt kunnande och ditt engagemang. Du tar ansvar för undervisningen och för att verksamheten utmanar barnen i deras lärande. Med utgångspunkt i styrdokumenten skapar du en utvecklande, stimulerande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget. Vi ser gärna att du har god kännedom om vad ett normkreativt förhållningssätt innebär och att du i både ord och handling aktivt tillämpar detta.

Din bakgrund
Vi söker dig som har förskollärarexamen eller lärarexamen med behörighet att undervisa i förskolan och vi vill att du har förskollärarlegitimation, alternativt inväntar den. En förutsättning för att lyckas i arbetet är erfarenhet av arbete i förskola. Andra erfarenheter vi värdesätter är om du har tillämpat språkutvecklande arbetssätt och arbete med flerspråkighet samt erfarenhet av arbete med barn med rätt till särskilt stöd. Din förmåga att uttrycka dig väl i både tal och skrift är god och du hanterar datorn som arbetsredskap med lätthet. Du har vidare god kännedom om förskolans läroplan och Skollagen och meriterande för arbetet är kunskaper i TAKK, tecken som stöd men också i pedagogisk dokumentation.

Som person har du förmåga till helhetssyn och att se frågor i ett större perspektiv och du tar initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Du besitter egenskaper som att du har lätt för att leda en grupp och du samarbetar med lätthet tillsammans med andra och är både lyhörd och smidig i ditt förhållningssätt. I övrigt har du, med en god pedagogisk förmåga, förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Helena Kjellman, rektor, 018-727 87 92

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 12 94.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Förskollärare till Växthusets förskola

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-14

Ansök nu

Dela detta jobb