forskolejobb.se

logo

Förskollärare till Vaggeryds kommun

Ansök nu

Förskollärare till Vaggeryds kommun

Om arbetsplatsen

Barn och utbildningsnämndens verksamhetsområde omfattar förskolor, grundskolor samt Fenix kultur och kunskapscentrum. Vi arbetar målinriktat för att ge varje barn och elev kunskap och framtidstro som kan följa dem genom livet.

Vaggeryds kommun har två tätorter omgivna av en levande landsbygd i det natursköna Småland. Vårt strategiska läge mellan Jönköping och Värnamo gör kommunen till en attraktiv plats att bo, verka och leva i. Vaggeryds kommun har en stadig tillväxt och är en av länets mest expansiva kommuner. Som medarbetare i Vaggeryds kommun spelar du en viktig roll i kommunens utveckling. Vi vill ge bra service till våra kommuninvånare och här finns plats för dig som vill göra skillnad.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som förskollärare innebär unika och betydelsefulla möjligheter i att vara med och bidra till barns utveckling och lärande.

Utforskande, nyfikenhet och reflekterande är ledord i vår verksamhet. Som pedagog hos oss får du möjligheten att påverka och medverka till en positiv och utmanande pedagogisk miljö. Du kommer till en verksamhet där balansen mellan omsorg och lärande alltid ställs i förhållande till barn och barngrupp.

Förskolan arbetar i tema där barnens frågor, intressen och nyfikenhet styr innehållet. Med hjälp av verktygen observation, dokumentation och reflektion synliggör du barns lärprocesser; enskilt och i grupp. Verktygen hjälper dig också att ta ut riktningen för nästa steg i det pedagogiska arbetet. Arbetet med pedagogisk dokumentation utgör en självklar och viktig del i det systematiska kvalitetsarbetet och i vår verksamhetsutveckling. Du kommer att använda dig av lärplatta och andra digitala kommunikationsverktyg.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare och intresserad av pedagogisk dokumentation som förhållningssätt. Du är trygg, engagerad och mån om att genom dialog göra barnen delaktiga i sina lärprocesser.

Om du är nyexaminerad förskollärare erbjuder vi dig en mentor under ditt första arbetsår och vi avsätter tid för både mentor och nyexaminerad att mötas i reflektion kring den egna praktiken.

I enlighet med skollagen krävs utdrag ur belastningsregistret före anställning.

Anställningens omfattning

Tillträde enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   21/131

Lön

Löneform: Månadslön.
Individuell lönesättning tillämpas.

Anställning

Arbetstid: Dagtid.
06:00 - 18:30

Övrigt

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online. I denna rekrytering arbetar vi med löpande urval och förbehåller oss därför rätten att påbörja intervjuarbetet innan ansökningstidens slut. Skicka därför in din ansökan så fort som möjligt.

Vaggeryds kommun har före annonsering övervägt val av annonseringskanaler och undanber sig därför samtal från rekryteringsfirmor och annonsförsäljare.

Dela detta jobb

logo
Förskollärare till Vaggeryds kommun

Vaggeryds kommun - Barn- och utbildningsförvaltningen