forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.
Logga

Förskollärare till Storskogens förskola

Ansök nu

Förskollärare till Storskogens förskola

Om arbetsplatsen

Enköpings kommun är arbetsplatsen för dig som vill vara med och skapa det långsiktigt goda samhället. Här får du möjlighet till personlig utveckling samtidigt som du får chansen att göra verklig skillnad för alla som lever och verkar i Enköping. Vi förutsätter att du är kompetent, vetgirig och redo att axla ett stort ansvar. Vilka goda idéer vill du vara med och förverkliga?

Vill du veta mer om oss som arbetsgivare? Titta in på vår jobbsida: https://jobb.enkoping.se

Inom utbildningsförvaltningen erbjuder vi invånarna pedagogisk omsorg, förskola, grundskola, gymnasium och vuxenutbildning av hög kvalitet. Som anställd inom verksamheten får du möjlighet att arbeta och utvecklas i en stimulerande miljö med livslångt lärande som målsättning. Om det är en inställning som passar dig, är du välkommen att söka!

Inom de kommunala förskolorna arbetar vi efter en gemensam verksamhetsidé. Att alla barn har rätt till en likvärdig förskola och demokratiuppdraget är utbildningens utgångspunkt. Förskolan är en lärande mötesplats där barn har rätt att leka, förundras och känna framtidstro. 

Storskogens förskola startade i augusti 2018 och finns i Bredsand strax utanför Enköping. På förskolan finns cirka 120 barn och vi arbetar i fyra block med åldershomogena grupper. Vi har en gemensam matsal och tre stora gårdar. Förskolan ligger precis intill fina naturområden som vi lätt tar oss till med hjälp av våra eldrivna lådcyklar.

Just nu bedriver Storskogens förskola verksamheten i tillfälliga lokaler, men 2025 står våra nya fina förskola färdig!

Vi hämtar vår pedagogiska inspiration från Reggio Emilias pedagogiska filosofi där lärmiljöer, projekterande och pedagogisk dokumentation är viktiga delar som vi arbetar med. Vår barn- och kunskapssyn grundar sig i att se barn som kompetenta och med hundra språk där varje barn ges möjligt att utvecklas i olika sammanhang.

Förskolan har fria pedagogiska måltider och vi erbjuder arbetskläder samt arbetsdatorer till förskollärare. 

Arbetsuppgifter

Som förskollärare ansvarar du för att leda, planera, dokumentera och utvärdera verksamheten tillsammans med arbetslaget. Du utvecklar och utformar den pedagogiska verksamheten med dina kollegor så att alla barn kan utveckla sitt allra bästa jag. 

Med utgångspunkt i styrdokumenten tillsammans med Storskogens processberättelser, skapar du en utvecklande, utmanande och trygg miljö, där du även leder och entusiasmerar kollegor i det pedagogiska uppdraget. 

En viktig del av uppdraget är att gemensamt skapa en likvärdig förskola som utgår från en helhetssyn, där du tar hänsyn till både verksamhetens och barnens bästa och agerar därefter.

Som förskollärare är det viktigt att du är trygg i din yrkesroll och att du ser positivt på ditt uppdrag.

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med nyfikna barn som gör varje dag till en upptäcktsfärd.

Förskolans öppettider är mellan 6.30 - 18.30 och du förväntas kunna arbeta enligt varierat schema under dessa tider.

Välkommen med din ansökan!

Kvalifikationer

Det är avgörande att du som söker har förskollärarlegitimation och några års erfarenhet av arbete inom förskola och att du är väl insatt i styrdokumenten och förskollärarens ansvar i undervisningen.

Vi ser gärna att du har kunskap och intresse kring digital kompetens i förskolan. Det är även meriterande om du har erfarenhet av att arbeta utifrån Reggio Emilias filosofi med ett projekterande arbetssätt.

I din roll som förskollärare leder du det pedagogiska arbetet, du behöver därför kunna motivera andra samt skapa engagemang och delaktighet.

Du är pedagogisk och har en god förståelse för hur människan tar till sig kunskap och människors olika förutsättningar.

Du använder ett lågaffektivt bemötande i alla stunder med barnen och med nyfikenhet och empati stöttar du varje barn att lyckas.

Du arbetar bra med andra människor - kollegor, barn och vårdnadshavare, där du lyssnar, kommunicerar och löser problem på ett konstruktivt sätt. 

I förskolan sker det ständigt förändringar vilket innebär att du behöver kunna anpassa dig till ändrade omständigheter och tänka nytt. Du behöver även ha förmåga att se till helheter och tar hänsyn till det större perspektivet.

Anställningens omfattning

Tillträde:   2022-12-05

Eller enligt överenskommelse
Tillsvidare.

Ansökan

Referensnummer:   C104607

Övrigt

Varmt välkommen med din ansökan! 
För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt via länken för ansökan.

Har du frågor om systemet eller hur du ska göra din ansökan, kontakta Visma Recruit på 0771-693 693.

Dina ansökningshandlingar omfattas av offentlighetsprincipen och kan därför komma att lämnas ut som allmän handling efter en sekretessprövning. Vill du veta mer om hur Enköpings kommun generellt sett hanterar personuppgifter och vilka rättigheter du har kan du läsa mer på enkoping.se/personuppgifter. 

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Dela detta jobb

Logga
Förskollärare till Storskogens förskola

Enköpings kommun - Utbildningsförvaltningen