forskolejobb.se

Logga

Förskollärare till Skå förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2019-06-02

Ansök nu

Förskollärare till Skå förskola

Vi har bestämt oss! Vi ska bli en kommun i framkant – och har allt som krävs för att lyckas. Korta beslutsvägar, stabil ekonomi, samarbete över verksamhetsgränser och viljan att våga mer. Våra höga ambitioner ger dig med eget driv möjligheter att växa och skapa positiv förändring för medborgarna. Som medarbetare i Ekerö kommun får du en värdefull roll i vår unika övärld – och vi ser fram emot din ansökan.

SKÅ FÖRSKOLA bildar tillsammans med Svanängens förskola, Färentuna förskola och skola en enhet. Skå förskola är vackert belägen med utsikt över Mälaren ca. 30 minuter med buss från Brommaplan. Miljön runt förskolan inspirerar barn och pedagoger att vara ute mycket och använda naturens tillgångar i sitt lärande. Skå förskola är en enavdelnings förskola i åldrarna 1-5 år. Med en hög personaltäthet och särskild kompetens skapas möjligheten att inkludera barn i behov av anpassningar och särskilt stöd. Vår vision är att vara "en plats där alla växer", både barn och pedagoger. Förskolorna leds av Rektor/Förskolechef, biträdande Förskolechef och Pedagogisk utvecklingsledare. 

Länk till Ekerö kommuns hemsida

Arbetsbeskrivning
I Ekerö kommun får förskollärare tid till barnen och undervisningen – idag är vi en av Sveriges främsta skolkommuner. Våra omgivningar är som gjorda för att knyta an till delar ur läroplanen med vår rika natur och kulturhistoria. För att ge barnen de bästa förutsättningarna delar våra kommunala förskolor och skolor kontinuerligt med sig av erfarenheter och lärdomar med varandra. Här ser vi på det kollegiala lärandet som en förutsättning för barnens utveckling.

Skå förskola ger dig som förskollärare unika möjligheter att praktisera och utvecklas i din yrkesroll tillsammans med barn och kollegor. Du kommer att ansvara för att driva undervisning genom att planera, organisera, dokumentera samt återkoppla de olika insatserna som sker i verksamheten. Detta sker med en kunskapssyn där alla barn ska få möjligheten att lära och utvecklas utifrån sina intressen och förmågor. Vi ser gärna att du har en bred och kreativ syn på vad olika pedagogiska och specialpedagogiska insatser kan vara. Arbetslaget består av både barnskötare och förskollärare, där du tillsammans med dem har stora möjligheter att organisera en verksamhet utifrån era olika behov och intressen. Du jobbar nära dina kollegor, barnen, samt deras föräldrar. Arbetslaget du kommer att ingå i får kontinuerlig handledning från en specialpedagog som också arbetar praktikst tillsamanns med barn och pedagoger.

 Förskolan arbetar och utvecklar ständigt IKT-arbetet och det finns stora möjligheter att arbeta med IT genom bland annat lärplattor och projektorer. Enheten använder Förskoleappen som reflektion och dokumentationsverktyg. Vi lägger stor vikt vid kollegiala möten, handledning och deltagande i kommunens nätverk och utbildningar. Just nu arbetar enheten och de kommunala förskolorna med undervisningsbegreppet med hjälp av skolforskare och implementerar CPS-modellen. Vi lyfter särskilt pedagogers specifika kompetenser och ser mångfalden som en styrka.

Kvalifikationer

  • För att du ska klara av uppdraget, ser vi gärna att du kan uppfylla följande kvalifikationer:
  • Du är utbildad förskollärare och har utvecklat en förmåga att leda ett arbetslag utifrån förskolans uppdrag.
  • Du är flexibel, ser möjligheter i förändringar och är lösningsinriktad. 
  • Du har förmågan att samarbeta på ett lyhört och kommunikativt sätt, både i större och mindre sammanhang.
  • Du har en analytisk förmåga som kan formuleras i både tal och skrift.
  • Du har grundläggande IT kunskaper och erfarenheter av att dokumentera genom digitala verktyg. 
  • Du kan se och genomföra specialpedagogiska lösningar.

Tillträde: 2019-08-05 eller enligt överenskommelse
Omfattning: 80-100 %
Anställningsform: Tillsvidare

Om Ekerö kommun

Vi är en mängd olika verksamheter som tillsammans skapar en unik kommun – där vi alla hjälps åt över enhets- och verksamhetsgränser. Precis som vi, är du serviceinriktad, professionell och gillar att bygga relationer med kollegor. Som en mindre kommun i stockholmsregionen kan vi både erbjuda närhet till varandra och en ambitiös utvecklingsresa. För att bli en kommun i framkant behöver vi fylla på med nya perspektiv, och vi hoppas att du vill vara med och bidra med dina.

Vi erbjuder t.ex. friskvårdsbidrag, löneväxling till pension, växling av semesterdagstillägg till lediga dagar och rökfri arbetstid.

För att kvalitetssäkra vår rekryteringsprocess ber vi dig att skicka in ansökan digitalt, och inte via e-post eller post.

Vi har redan tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring och vill inte ha kontakt med mediasäljare, rekryteringssajter och liknande.

Kontaktpersoner
Malena Svensson
Biträdande förskolechef
08-124 577 11

Kommunal Expedition
08-124 577 85

Du ansöker senast 2019-06-02 genom att klicka på knappen nedan.

Dela detta jobb

Logga
Förskollärare till Skå förskola

Ekerö Kommun - Utbildningsförvaltningen