forskolejobb.se

Logo

förskollärare till Rosenlund/Fornhöjdens förskoleområde

Ort
Kategorier
Utgår

2019-10-25

Ansök nu

förskollärare till Rosenlund/Fornhöjdens förskoleområde

En dag på jobbet
Är du en förskollärare som tycker om att leka? Kom till oss i RoFo!


Som förskollärare hos oss arbetar du i en 1–3 eller 3–5 årsgrupp och använder lek som din främsta undervisningsmetod. Du utgår från barnen och deras familjers erfarenheter och utvecklar ett gott och nära samarbete med barnens familjer. Du använder barnlitteraturen för att ta barnen till nya världar och väcker deras intresse för böcker, berättande och samtal. Du som förskollärare leder ditt arbetslag så att allas kompetenser tas tillvara.

 
Vem är du?
Krav:
- Du har examen med legitimation från lärarhögskola. Inriktning: förskollärare eller mot yngre åldrar

Meriterande:
- Vi ser det som meriterande om du har goda kunskaper om flerspråkiga barns språk- och kunskapsutveckling.
- Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av att leda barngrupp och arbetslag.


- Om du är en erfaren förskollärare med goda ledaregenskaper och intresserad av ett pedagogiskt lagledaruppdrag, notera det i din ansökan.Personliga egenskaper:
- Du är en glad och positiv person som har god förmåga att skapa relationer med barn såväl som med vuxna.


- Du är bra på att samarbeta och leda andra så att allas kompetenser kommer till sin rätt.


- Du är en person som är lekfull och gärna dramatiserar och leker tillsammans med barn.


Vi erbjuder dig
- Du får väl utvecklade stödmaterial och och gott stöd i ditt ledningsuppdrag som förskollärare.


- Du får stora möjlighet till kompetensutveckling inom språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.
- Hos oss får du arbetskläder för utomhusbruk och friskvårdsbidrag från Södertälje kommun på 3000:- per år.


- Om du är nybliven förskollärare får du mentor och möjlighet att arbeta tillsammans med en erfaren förskollärare ditt första år.


Välkommen till oss!
RoFo är ett förskoleområde som består av fem förskolor i bostadsområdena Rosenlund och Fornhöjden i Södertälje kommun, därav smeknamnet...


Vi arbetar aktivt med att stötta våra barns språk- och kunskapsutveckling genom lek, fördjupningar utifrån barnens olika erfarenheter och samarbete med barnens familjer. Ett viktigt område för oss är litteraturarbetet, vi vill väcka alla barns intresse för litteratur och berättande och i våra förskolor har vi utvecklat goda beprövade erfarenheter som utgår från barnens liv utanför förskolan och med ett gott samarbete med barnens familjer stöttar vi våra barns språk- och kunskapsutveckling.


Vi har våra barn indelade i grupper med yngre respektive äldre barn och strävar efter att få arbetslag som lär och utvecklas tillsammans under en längre tid. Våra förskolor leds av två lagledare, en med administrativ ansvar och en med pedagogiskt ansvar. I området finns goda möjligheter till stöd från rektor, biträdande rektor och en metodutvecklare med fokus på språk. och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Varmt välkommen att söka till oss i RoFo - vi ser fram emot att få träffa dig som tillsammans med oss vill ge våra barn de allra bästa förutsättningar i sitt fortsatta liv.
 

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Dela detta jobb

Logo
förskollärare till Rosenlund/Fornhöjdens förskoleområde

Södertälje kommun – Utbildningskontoret