forskolejobb.se

Logo

Förskollärare till Pumpans förskola

Företag Solna stad
Ort
Kategorier
Utgår

2019-11-15

Ansök nu

Förskollärare till Pumpans förskola

Tillsammans utvecklar vi förskolor där alla barn ska kunna lyckas i sitt tillägnande av nutidens och framtidens viktiga kunskaper. Vår målsättning är att ge alla barn kunskaper som rustar dem för livet. Vi tror att det är mötet mellan barn och personal i förskolan som är det allra mest avgörande för att nå goda resultat. 

Om arbetsplatsen
Välkommen till Pumpan, en förskola med lång erfarenhet av att arbeta med inkludering av barn med många olika behov. Här är kunskapen om barn olikheter, funktionsvariationer och utveckling hög. Vi är en 6-avdelningsförskola med tre avdelningar för våra yngsta och tre för de lite äldre. Förskolan har funnits länge och en del pedagoger har också arbetat på förskolan länge, andra är helt nya. I några av grupperna har vi barn med särskilda rättigheter inkluderade och vi har därför ett bra upparbetat samarbete med flera externa kontakter som Habiliteringen, Banjan m fl. Vi är en av tre förskolor i Huvudstafältets förskoleområde och vi har ett gott samarbete med de andra två förskolorna då vi ligger väldigt nära varandra. 

Vad innebär arbetet?
Som förskollärare hos oss har du ansvar för den pedagogiska verksamheten på avdelningen, och tillsammans med övriga förskollärare för den pedagogiska verksamheten på förskolan i stort. Du ansvarar för vardagssituationer i förskolan och verkar för en god samverkan med barnens vårdnadshavare. Som förskollärare kommer du ingå i ett arbetslag som skall utforma verksamheten och lägga en god grund för barnens utveckling. I arbetet ingår reflektion, observation och dokumentation av barnens lärandeprocesser.

Vem söker vi?
Vi söker dig som har förskollärarexamen med legitimation, alternativt är utbildad lärare mot de yngre åldrarna, och har några års erfarenhet från arbete i förskola. Du har erfarenhet av utvecklingssamtal och pedagogisk dokumentation, samt av olika former av samverkan (föräldramöten, daglig kontakt med föräldrar). 

Vi söker dig som är engagerad och intresserad av förskolans utveckling samt är väl förtrogen med läroplanen. Du är van att använda IKT som en naturlig del i det pedagogiska arbetet och den pedagogiska dokumentationen. Du arbetar också aktivt med att utveckla det pedagogiska arbetet på avdelningen och på förskolan som helhet. Du känner glädje och lust att följa barns lärande och brinner för att arbeta med kreativa uttrycksformer. Du är en medforskande pedagog med det kompetenta barnet i fokus. Du låter barnen få möjlighet att pröva sina förmågor och utforska omvärlden. Du själv är positiv, engagerad och lösningsfokuserad. Du tycker om att ha roligt på jobbet och har lätt för att se möjligheter. Vi vill helst att du arbetar heltid.

Vårt erbjudande
Som förskollärare hos oss kommer du få ett gott samarbete med övriga duktiga pedagoger på förskolan, du får kompetensutveckling genom kollegialt lärande då vi har reflektion varje fredag, då pedagoger från hela området träffas kring en pedagogisk fråga. Vi har ett system för pedagogisk utvecklingstid som är baserat på barnens rätt att bli planerade och reflekterade om och du får förmånen att arbeta med våra fantastiska barn, både de med särskilda rättigheter och alla andra fina barn. Du äter pedagogisk lunch som levereras till förskolan och som serveras av vår Yasemine som ansvarar för köket. Vår rektor sitter på en av förskolorna i området och eftersom vi ligger väldigt nära varandra har vi lätt att nå varandra. Under de närmaste två åren kommer du få vara en del i vår utbildningssatsning "Digitalt medarbetarskap" som syftar till att utveckla vårt pedagogiska arbete med digitala verktyg och du kommer också erbjudas utbildning i ABC - alla barn i centrum. Dessutom! Fredagsfika varje fredag...

Mer information och ansökan
Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till rektor Anna Conradsson på anna.conradsson@solna.se .

Titta gärna på vårt Instagramkonto pumpans_forskola_solnastad

Tjänsten är en tillsvidaretjänst på 100% med tillträde januari 2020.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 191115. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

Barn- och utbildningsförvaltningen svarar för omsorg och utbildning av barn och ungdomar. I verksamheten ingår förskola och pedagogisk omsorg, förskoleklass, fritidshem, grundskola, särskola och en gymnasieskola.

Solna är en framtidsstad i tillväxt, unikt belägen mellan Kungliga nationalstadsparkens lugn och storstadens puls. Vår vision är att Solna ska vara en levande och trygg stad, som förenar hållbar utveckling med en god ekonomisk hushållning för att trygga framtidens välfärd. Här finns attraktiva bostäder, framgångsrika företag, utmärkta kommunikationer, förstklassig samhällsservice och ett rikt kultur- och idrottsutbud. Solna stad är nu inne i en spännande utvecklingsfas, befolkningen växer och många företag söker sig hit.

Dela detta jobb

Logo
Förskollärare till Pumpans förskola

Solna stad