forskolejobb.se

Peterslunds förskola

Har du erfarenhet av projekterande och utforskande arbetssätt? Vill du arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet där barnen står i centrum?
Vi ser fram emot din ansökan!

Peterslunds förskola är just nu belägen på Kapellgärdet och är en av sju förskolor som tillhör Gamla Uppsala förskoleområde. Lärmiljöerna på förskolan erbjuder barnen mötesplatser som inbjuder till kommunikation, samarbete och grupplärande. Det sker en progression i miljöerna då vi arbetar i åldersnära grupper. Vi har en väl utvecklad organisation med utvecklingsgrupper på flera nivåer. Vi arbetar i ett projekterande och utforskande arbetssätt med pedagogisk dokumentation som grund för reflektion och fortsatt utveckling. Som stöd i detta arbete har vi en väl utvecklad modell för dokumentation. I förskoleområdet finns en pedagogista som stödjer och utmanar det pedagogiska arbetet. Förskolan är mångkulturell och det är något som präglar verksamheten och gör det möjligt att på ett tydligt sätt arbeta med begrepp som jämställdhet, mångfald och demokrati.

Här kan du läsa mer om Peterslunds förskola (http://www.peterslundsforskola.uppsala.se)

Ditt uppdrag
Tillsammans med övriga förskollärare ansvarar du för planering, genomförande, uppföljning och utveckling av verksamheten. Du ska arbeta aktivt för att skapa en stimulerande och utvecklande verksamhet och miljö där barnen står i centrum. Du arbetar så att verksamheten utmanar barnen till aktivitet, lärande och ansvarstagande. Du behöver vara väl förtrogen med styrdokumenten samt ha förmåga att omsätta dem i praktiken. Till din hjälp har du kollegor och ett ledningsteam med förskolechef, biträdande förskolechef och pedagogista. Du förväntas kunna arbeta förskolans öppettider och dessa kan variera från år till år. Skolverkets kompetensprofil för förskollärare ligger till grund för ditt arbete.

Din bakgrund
Vi söker dig som har förskollärarlegitimation eller behörighetsgivande förskollärarexamen som berättigar till introduktionsperiod. Vi ser att du har erfarenhet av arbete med projekterande arbetssätt samt av arbete med pedagogisk dokumentation. Har du dessutom erfarenhet av digitala verktyg i din undervisning tillsammans med barnen ses det som meriterande. Du har goda kunskaper i svenska språket i både tal och skrift samt goda IT-kunskaper. Det är även meriterande om du har goda kunskaper i engelska språket i både tal och skrift.

Som person tar du initiativ och sätter igång aktiviteter för att uppnå resultat. Vidare har du en god ledarskapsförmåga. Dessutom har du en god pedagogisk förmåga och förståelse för människors olika förutsättningar att ta till sig kunskap.

Upplysningar
Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen, kontakta:
Marie Jernqvist, biträdande förskolechef, 018-727 26 68

Facklig företrädare:
Lärarförbundet, Göran Blomberg, 018-727 24 50

Har du frågor gällande registrering av din ansökan, kontakta enheten för kompetensförsörjning: 018-727 68 24.

I din ansökan ska du ange medborgarskap. Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du också kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Om vår organisation
Välkommen till utbildningsförvaltningen. Vi erbjuder förskola, grundskola och gymnasieskola för barn och ungdomar mellan 0 och 19 år. Tillsammans jobbar vi mot målet att alla elever ska nå bästa möjliga kunskapsresultat.

Mer information om vår organisation hittar du på uppsala.se (https://www.uppsala.se)
Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp.

Dina personuppgifter kommer att användas för att administrera din ansökan inom Uppsala kommun.

Logo

Förskollärare till Peterslunds förskola

Företag Uppsala kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-05-31

Ansök nu

Dela detta jobb