forskolejobb.se

Förskollärare till Munka Ljungby

Ort
Kategorier
Utgår

2019-03-25

Ansök nu

Förskollärare till Munka Ljungby

Om arbetsplatsen

Ängelholm är landets första agila kommun! 
Här tänker vi nytt och vi har därför byggt en unik utvecklings- och serviceorganisation helt fokuserad på medborgarservice och samarbete. Förutom att vi har huvuduppdrag istället för förvaltningar, är det unika med Ängelholms kommun vårt signalsystem och våra agila arenor. 

Vi jobbar med vardagsinnovationer och får saker att hända. Samarbete är en självklar arbetsform för oss och med vårt agila arbetssätt har vi förutsättningarna och förmågan att anpassa oss i ett samhälle som ständigt förändras. Vi lever vår värdegrund: Öppenhet, Omtanke och Handlingskraft.

Ängelholm är dessutom en av Sveriges vackraste platser med kilometerlånga stränder, djupa skogar och öppna landskap och har bästa läget med utomordentliga kommunikationer till resten av Skåne, Sverige och kontinenten. 

Vill du veta mer om hur det är att jobba hos oss? Läs mer på jobb.engelholm.se

Arbetsuppgifter

Glädjande nog öppnar vi en ny förskola och därför behöver vi rekrytera till både ny förskola och etablerade förskolor.

Munka-Ljungby är beläget strax öster om Ängelholm och är ett samhälle som ständigt växer. Det finns två skolor, pedagogisk omsorg och fem förskolor med tjugo avdelningar. Förskolorna hämtar mycket inspiration från Reggio Emilias filosofi. Pedagogisk dokumentation och aktionsforskning är viktiga verktyg i det systematiska kvalitetsarbetet. I projektform och intressanta lärmiljöer undersöker barn och vuxna omgivningen. En pedagogista och en språkpedagog är några av de stödpersoner som är knutna till förskolorna. 
Sedan 2015 är förskolorna utsedda till Övningsförskolor vilket innebär ett nära samarbete med Halmstad högskola. Alla förskollärare erbjuds t.ex. handledarutbildning och workshops som stöd för att ta emot studenter.

Munkabyn 
Upplev äventyret med att jobba mot en Hållbar framtid där medaktiva pedagoger med närvaro och engagemang tillsammans med barnen undersöker världen. 

Munkalyckan 
En nystartad förskola som håller på att forma sitt VI kring lärmiljöer, förhållningssätt och pedagogik. 

Lunnagården 
En förskola med stort fokus på språk och kommunikation. Arbetar med att utveckla förskolan med hjälp av exempelvis läslyftet och TAKK (tecken som alternativ kommunikation) 

Möllebacken 
Den lite mindre förskolan med fokus på att fånga barns lärprocesser med hjälp av lärmiljön och 100-språklighet kopplat till Reggio Emilias filosofi 

Lunnamöllan 
Denna förskola strävar efter att barnen på olika sätt ska få uppleva naturen genom att använda utemiljön och vad den har att erbjuda på olika sätt i sina projekt.

Kvalifikationer

Förskollärarexamen. 

Våra förväntningar på dig är att du innehar ett förhållningssätt som bidrar till öppenhet och helhetstänk, att du ser möjligheter och är nyfiken på att utveckla förskolan utifrån våra bärande idéer tillsammans med barn, familjer och kollegor. 

Du är välkommen att besöka våra förskolor. Ta kontakt med någon av förskolecheferna. 

Anställningens omfattning

Tillträde:   2019-08-05

Under ansökningstiden har vi löpande intervjuer.
Omfattning: 75-100 %

Ansökan

Referensnummer:   2:10/19

Lön

Löneform: Månadslön.

Anställning

Antal tjänster: ett flertal

Arbetstid: Dagtid.

Övrigt

För att bli aktuell för tjänsten måste du uppvisa utdrag ur belastningsregistret.
Har du erhållit företrädesrätt i Ängelholms Kommun, ska du ange detta i din ansökan.

Tjänsten tillsätts under förutsättning av erforderliga beslut.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos Ängelholms kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen. 

Till bemannings- och rekryteringsföretag och till dig som är försäljare: 
Vi undanber oss vänligen men bestämt direktkontakt med bemannings- och rekryteringsföretag samt försäljare av ytterligare jobbannonser.

Kontaktpersoner

Diana Danielsson

Förskolechef 0431-46 84 40diana.danielsson@engelholm.se

Maria Hidestål

Rektor/förskolechef 0431-46 84 36maria.hidestal@engelholm.se

Facklig företrädare

Facklig företrädare nås via Kundtjänst.

0431-87000

Dela detta jobb

Förskollärare till Munka Ljungby

Ängelholms kommun