forskolejobb.se

Förskollärare till Kastanjealléns förskola

Ort
Kategorier
Utgår

2020-05-31

Ansök nu

Förskollärare till Kastanjealléns förskola

Om arbetsplatsen

Halmstad är en expansiv kommun där vi arbetar för att våra 100 000 kommuninvånare ska trivas och få ut mer av livet. Här finns möjligheterna för dig som vill ha ett meningsfullt arbete och bidra med engagemang och nytänkande. Tillsammans med 8000 kollegor är du med och bygger hemstaden, kunskapsstaden och upplevelsestaden. Läs mer om oss https://www.halmstad.se/intro Barn och ungdomsförvaltningen arbetar med cirka 15 000 barns och elevers lärande och utveckling. Vi är kommunens största förvaltning med cirka 3 000 anställda som tillsammans verkar inom förskola, grundskola, fritidshem, kulturskola, grundsärskola, teknikskolan KomTek och vårt resurscentrum Kärnhuset. Kastanjealléns förskola ligger i centrala Halmstad alldeles intill Kastanjeallén. Förskolan har plats för 65 - 70 barn fördelat på två arbetslag.

Arbetsuppgifter

Vi söker en förskollärare till Kastanjealléns förskola. Vi har två arbetslag och varje arbetslag kommer att bestå av sex personer. Ett som har övergripande ansvar för de äldre barnen på Pegasus och ett som har det övergripande ansvaret för de yngre barnen på Neptunus. Varje arbetslag är indelade i tre par under delar av dagen där varje par har huvudansvar för en mindre grupp barn. Du kommer att befinna dig i flera olika sammanhang där du förväntas bidra till förskolas utveckling och måluppfyllelse, i paret, i arbetslaget och på hela enheten. På Kastanjealléns förskola arbetar vi projektinriktat. I projektet utgår vi ifrån barnens intressen och erfarenheter för att ge barnen möjlighet att utvecklas mot målen i våra styrdokument.

Kvalifikationer

Du har förskollärarexamen/förskollärarlegitimation. Du är en aktiv pedagog som i ett nära samarbete med övriga medarbetare på enheten driver och säkerställer en förskola med hög kvalitet. Du är drivande i att aktualisera läroplanens mål och intentioner. Ditt deltagande i barnens aktiviteter definieras av att du är medupptäckare och medupplevare, utifrån det analyserar du och skapar förutsättningar för fortsatt progression i både den fysiska och psykiska lärmiljön. Ditt ledarskap som förskollärare innebär att du ansvarar för det pedagogiska innehållet i undervisningen och för att det målinriktade arbetet främjar barns lärande och utveckling. På enheten utmanar vi varandra kring pedagogiska frågeställningar/ ställningstaganden och ser det som en god grund för fortsatt utveckling både som individ och grupp. I ditt personliga brev vill jag läsa om hur du: - Beskriver ditt sätt att se på en förskola med god kvalité - Resonerar kring den människosyn du vill ska prägla förskolan - Tänker kring din roll som förskollärare i ett arbetslag Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Fakta om tjänsten

Anställningsform
Tillsvidareanställning
Omfattning
Heltid
Tillträde
Tillträde enligt överenskommelse.
Publicerad
2020-05-07
Ansök senast
2020-05-31

Upplysningar

  • Linda Magnusson, Rektor
    Telefon: 0720-84 31 92
  • Lärarförbundet
    Telefon: 035–137997

Ansökan

Referensnummer
C38403 - 2020

Dela detta jobb

Förskollärare till Kastanjealléns förskola

Halmstads kommun barn- och ungdomsförvaltning