forskolejobb.se

Förskollärare till integrerad språkavdelning

Ort
Kategorier
Utgår

2021-08-15

Ansök nu

Förskollärare till integrerad språkavdelning

Utbildningskontoret, Förskoleavdelningen, Torshälls förskola

Värmdö är en förtrollande vacker plats i förändring där modiga medarbetare får saker gjorda. Genom tillit, handlingskraft och öppenhet, får våra medarbetare möjlighet att göra livet bättre för invånarna. I Värmdö ska varje medarbetare uppnå frihet att växa, frihet att välja väg, frihet att göra skillnad. Värmdö. Möt friheten.

Torshälls förskola ingår i ett förskolområde tillsammans med Blåsippan och Labyrintens förskolor. Vi finns för att erbjuda alla och varje barn i Värmdö kommun den allra bästa utbildningen. Det gör vi genom ett medvetet fokus på lek och språk, vilket hos oss syns genom närvarande och lekande vuxna. Förskolan är under stark utveckling och har en integrerad språkavdelning för 12 barn varav 6 barn med språkstörning. Här ges än större möjlighet och förutsättningar till att praktisera vår gemensamma inriktning.

Förskolans personalgrupp genomsyras av hög kompetens och en stark utvecklingsvilja vilket medför att det händer mycket vad gäller den pedagogiska utvecklingen. I nuläget utvecklar vi tillsammans vårt arbete med systematiskt kvalitetsarbete. Tillsammans utmanar vi oss detta år att utveckla vår medvetenhet kring språkligt arbete samt utveckla barns rätt att uttrycka sig med hjälp av en gemensam processutbildning. Viktiga verktyg i detta arbete är på vår förskola/förskolområde lek samt tydliggörande pedagogik som tecken som stöd, TAKK och visuellt stöd.

Vi söker nu en engagerad och kompetent förskollärare som vill vara med och utveckla denna utbildning!

Vi erbjuder dig möjlighet till ett ansvarsfullt arbete där du tillsammans med kollegorna i arbetslaget och på förskolan ges möjlighet att utveckla en utbildning där barnet är i fokus.

Som förskollärare på språkavdelningen ingår du i ett arbetslag där alla besitter en hög kompetens och där ni har förutsättningar till samarbete, kommunikation samt att styra utveckling tillsammans. Du kommer att ha möjlighet till daglig reflektion, uppföljning/utvärdering och planering enskilt samt i grupp.

Du ansvarar för att arbetet sker i enlighet med målen i läroplanen. Tillsammans - och i samarbete med arbetslaget ansvarar du för er didaktiska planering - ni planerar, genomför och utvärderar. Samverkan med logoped och övriga förskollärare i arbetslaget är därför en viktig del av uppdraget.

I vårt förskolområde tror vi på en pedagogik som är medforskande, medlekande och som möjliggör barns olika sätt att söka kunskap. En pedagogik som skapar lust och nyfikenhet hos barnen samt möjliggör för barns olika sätt att uttrycka sig.  

Vi söker dig som ser styrkan i alla och varje barns förmågor Ser vikten i undervisningsmiljöer genom lek och språk Ser vikten av samt har förmåga att delta aktivt i barns lek Har kunskap och vidimerad erfarenhet av att arbeta strukturerat med bildstöd samt tecken som stöd, TAKK. Vill ha nya utmaningar i ditt yrke genom att vara med och driva en integrerad språkförskoleavdelning Har god kunskap om barns utveckling, förmågor och behov Är tydlig i din yrkesroll Har stor förmåga att möta, leda, stötta och utmana barnen i deras lärande samt följa och dokumentera barns kunnande Är strukturerad, mål- och uppdragsfokuserad Har förmåga att arbeta såväl enskilt som i grupp

KRAV:
Kunskap och erfarenhet av arbete med barn i behov av språkligt stöd ska kunna vidimeras av tidigare chef.

Förmåga att samarbete samt är tydlig i mötet med barn, vårdnadshavare samt kollegor. Du har förmåga att ge information och ta emot synpunkter från vårdnadshavare och personal. Bemötande och god service är ledord i vår organisation.

Erfarenhet och kunskap från arbete med Inkludering, processarbete, pedagogisk dokumentation, likabehandling, digital kompetens och arbete med lärplattor i förskolan är meriterande.

För denna tjänst är uppvisande av giltigt utdrag ur polisens belastningsregister en förutsättning för anställning. Detta beställer du själv och tar med till ett eventuellt intervjutillfälle.

Värmdö kommun erbjuder ett generöst friskvårdsbidrag, personalstöd, SL-kort mot nettolöneavdrag, semesterväxling till extra lediga dagar och mycket mer. Vi arbetar även aktivt för att skapa hälsofrämjande arbetsplatser med en god arbetsmiljö och tillämpar rökfri arbetstid.

Vi värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten och ser därför gärna sökande med olika bakgrund, livserfarenhet och könsidentitet till tjänsten.

Anställningen omfattar heltid och är en tillsvidareanställning med önskat tillträde under augusti – dock senast den 6 september 2021.

Ansökan
Du söker tjänsten genom att klicka på ”sök tjänst” och följ sedan instruktionerna. Välkommen med din ansökan senast den 15 augusti-2021

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Lotta Österman Eriksson, rektor, 08-570 473 67. Kontaktuppgifter till arbetstagarorganisationerna hittar du på https://www.varmdo.se/fackligaorganisationer

Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Anställningsform

     Tillsvidareanställning

Anställningens omfattning

     Heltid

Löneform

     Månadslön enl ök

Antal lediga befattningar

     1

Sysselsättningsgrad

     100%

Ort

     Hemmesta

Län

     Stockholms län

Land

     Sverige

Referensnummer

     2021/19

Publicerat

     2021-07-13

Sista ansökningsdag

     2021-08-15

Dela detta jobb

Förskollärare till integrerad språkavdelning

Värmdö kommun - Barn och utbildningsförvaltningen