forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förskollärare till förskolor Ljungsbro/Vreta kloster

Ort
Utgår

2023-02-24

Ansök nu

Förskollärare till förskolor Ljungsbro/Vreta kloster

Vill du förbättra vardagen, framtiden och livskvaliteten för Linköpingsborna? Hos oss kan du kombinera viktiga uppdrag med en meningsfull vardag. Välkommen till oss! 

Dina arbetsuppgifter

Utgångspunkten för dig som förskollärare är att ha det övergripande pedagogiska ansvaret i förskolan. Du förväntas leda och fördela det pedagogiska arbetet i arbetslaget samtidigt som du bidrar till att skapa kollegialt lärande. Arbetslaget ska tillsammans arbeta med att planera, undervisa, dokumentera och utvärdera verksamhetens innehåll utifrån förskolans läroplan och andra styrdokument. 

Som förskollärare främjar du varje barns utveckling och lärande utifrån deras intressen, erfarenheter och behov. Du skapar nyfikenhet och lust att lära, både vid planerade aktiviteter och spontana tillfällen. I din roll förekommer ett nära samarbete med kollegor och vårdnadshavare samt eventuella kontakter med andra aktörer kring barnet.

Som förskollärare hos Ljungsbro/Vreta kloster är du drivande i förskolans uppdrag och engagerad i att vidareutveckla arbetsmetoder som gynnar barnets lärande. Du ingår i förskolans ledningsgrupp tillsammans med andra förskollärare och biträdande rektor. Nätverken för förskollärare är inriktade mot kompetensutveckling med det kollegiala lärandet i fokus.

Som ny förskollärare hos oss arbetar vi med mentorsstöd för att få bästa förutsättningar att utvecklas i förskolläraruppdraget.

Din arbetsplats

Ljungsbro/Vreta klosters förskolor är ett naturnära område. Alla våra förskolor ligger naturnära och skog, ängsmark och vatten används dagligen som en lärmiljö i vår undervisning med barnen. 

Våra förskolor erbjuder en välutrustad miljö, både inomhus och ute på våra förskolegårdar. Hos oss låter vi leken få en central plats. Leken är en aktiv undervisningsmetod som ger ett lustfyllt lärande tillsammans med närvarande personal. Vi är närvarande i barnens lek och låter leken breda ut sig i både tid och i miljön.

Förskolorna i Ljungsbro/Vreta kloster är en mötesplats där alla blir sitt bästa jag!  

Du som söker

Du som söker har förskollärarlegitimation, alternativt har du slutförd eller pågående utbildning till förskollärare. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, eller ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare är du väl medveten om mål och kvalitetsstandard för förskolans verksamhet. Du har en god förståelse för människors olikheter och förhåller dig till dem på ett lyhört och smidigt sätt i undervisningen och förskolans vardag. Du skapar goda relationer och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll. Du leder arbetet med både barn och kollegor genom motivation, engagemang och delaktighet. 

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste förskollärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad förskollärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad förskollärare men ännu inte har ansökt om förskollärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till förskollärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Övrig information

Tillträde: Enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 2

Ref. nr: 10514

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Förskollärare till förskolor Ljungsbro/Vreta kloster

Linköpings kommun