forskolejobb.se

SVERIGES SPECIALISERADE KARRIÄRSAJTER SEDAN 2004
close
notifications_none

Bevaka sökning

Få jobb till din e-post enligt
dina sökkriterier

*Obligatoriskt fält
*Obligatoriskt fält
 
Jag har tagit del av Forskolejobb.ses integritetspolicy/användarvillkor.

Förskollärare till Förskolor Ekängen/Tallboda

Ort
Utgår

2022-11-28

Ansök nu

Förskollärare till Förskolor Ekängen/Tallboda

Om arbetsplatsen

Förskolorna i område Ekängen/Tallboda består för närvarande av sju förskolor belägna både i Ekängen och Tallboda. Förskolorna arbetar utifrån ett projekterande arbetssätt där projekten drivs med utgångspunkt i barnens intresse och förskolans styrdokument. Vi arbetar i mindre barngrupper för att alla barn ska få bli sina bästa jag. Vårt mål är att alla barn på våra förskolor i Ekängen/Tallboda ska få vistas i en förskolemiljö som är rolig, trygg och lärorik. I vårt område arbetar vi systematiskt med bemötande, kommunikation och feedback för att främja en bra arbetsmiljö. Specifikt för vårt område är närheten till skog och vatten, vilket ger rika tillfällen för naturupplevelser och utforskande. Våra förskolor har stora gårdar som lockar till lek och lärande.

Vi söker nu förskollärare till flera av områdets förskolor. Förskolorna är i varierande storlek men gemensamt på alla våra förskolor är att vi ser samarbetet mellan avdelningarna/baserna som väldigt viktigt för att alla barn och medarbetare ska känna trygghet med varandra.

  • Linsvägen 5, Granbacken, har plats för 45 barn i ålder 1-5 år och har två avdelningar. 

  • Grönhögsvägen 58, Lilla Grönhög, har plats för 36 barn i åldern 1-5 år och har två avdelningar. 

  • Tomatvägen 14, Skogshyddan, har plats för 70 barn i åldrarna 1-5 år och har fyra avdelningar.

  • Hästhagsvägen 8, Soldane, har plats för 52 barn i åldrarna 1-5 år och har tre avdelningar.

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Du har en god kommunikativ förmåga i tal och skrift i det svenska språket. Detta för att du enligt läroplanen (Lpfö18) ska organisera och genomföra arbetet så att barnet får stöd i sin språk- och kommunikationsutveckling samt ansvara för att varje barn kan använda det svenska språket på ett rikt och nyanserat sätt.

I din roll som förskollärare har du goda kunskaper om förskolans uppdrag och är väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det har du förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låter dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. På ett kvalitetsmedvetet sätt skapar du goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

Som förskollärare är du en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare måste förskollärarlegitimation uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Du som har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga dessa som filer tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte har ansökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, bifoga studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: januari 2023, eller enligt överenskommelse

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Sysselsättningsgrad: 100%

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 10141

I denna ansökan bifogar du inget personligt brev.

Dela detta jobb

Förskollärare till Förskolor Ekängen/Tallboda

Linköpings kommun