forskolejobb.se

I Falu kommun finns en mängd intressanta och kvalificerade arbetsuppgifter. Vi har ingenjörer, kommunikatörer, lärare, undersköterskor, projektledare och jurister samt 214 andra yrkesbefattningar. Vår vision är Ett större Falun. Vi ska vara enkla att samarbeta med och till nytta för faluborna. Vi gör skillnad och vi har jobb som märks. Vi är dessutom en arbetsgivare som vill ta tillvara våra medarbetares fulla kompetens - det vet vi leder till utveckling både för individen och för organisationen. För oss är det viktigt att ge våra medarbetare ett hållbart arbetsliv, vilket vi kallar ”Balans i livet”. Vi satsar alltså mycket på de mjuka värdena – hur människor mår, blir bemötta och kan växa – eftersom det är vår definition av att vara en riktigt bra arbetsgivare. I Falu kommun eftersträvar vi jämställdhet och vi ser gärna en personalsammansättning som speglar mångfalden i samhället. Vi välkomnar därför sökande som bidrar till detta.

"Förskolan Slättaskogen är inte en förberedelse för livet, det är en del av livet för våra barn”

Slättaskogen är en förskola i två plan med sex avdelningar, uppdelade med yngre barn på nedervåningen och äldre barn på övervåningen. På vår förskola är alla barn allas ansvar. Vi jobbar för att skapa en röd tråd, en samsyn och ett gemensamt tänk kring organisationen. Det handlar om organisationen av dagen, veckan och året men också våra mötesplatser torget, restaurangen och utemiljön. 

Det finns tre delar som måste fungerar för att utveckla en verksamhet som är
meningsfull och har hög kvalitet. Det är pedagogens förhållningssätt, den pedagogiska miljön och pedagogisk
dokumentation. Detta kräver många år av gemensamma reflektioner och en organisation som arbetar tillsammans. På vår förskola lär vi oss tillsammans. ”Det krävs mod att våga göra fel”. Vi ser förskolan som en demokratisk mötesplats som hänger ihop med synen på förskolan som en del av samhället.

Under nästa år behöver vi tillsätta en förskollärare eftersom vi har förskollärare som är föräldralediga.

Arbetsuppgifter
Du kommer att arbeta i en organisation som bygger på samverkan. Vi bygger och skapar relationer med varandra, barn och föräldrar. Du kommer att få vara med att arbeta med ett gemensamt tema i området som mynnar ut i små projekt på varje avdelning, för att stärka "vi-känslan" och det kollegiala lärande samt för att utveckla vårt arbete med att arbeta projektinriktat och koppla det till teori.

Som förskollärare har du ett särskilt ansvar och möjlighet att driva och utveckla det pedagogiska arbetet i samarbete med övriga pedagoger på förskolan.
- Du sätter barnens behov, nyfikenhet och intresse i centrum och är en aktiv medverkande förskollärare i deras lärande.
- Du ser det kollegiala lärande som viktigt och vill utveckla detta samt en reflektionskultur.
- Du använder pedagogisk dokumentation till att utveckla både dig själv och verksamheten.
- Du utvecklar den pedagogiska miljön så att den är tydlig, tillgänglig och inspirerar barnen.
- Du arbetar med flera olika digitala verktyg tillsammans med både barn och pedagoger.
- Du är en viktig del i arbetet med studenter.

Tillräckliga kvalifikationer
Utbildning och erfarenhet

- Legitimerad förskollärare.

Personliga egenskaper

Som person vill vi att du är lyhörd och engagerad. Du tycker om att samarbeta, är intresserad av utveckling och du ser det kollegiala lärandet som viktigt och utvecklande. Du ser glädjen och styrkan i att vi använder oss av varandras kunskaper, olikheter och erfarenheter och vill vända ut och in på dina pedagogiska tankar med andra reflekterande och nyfikna pedagoger.

Meriterande kvalifikationer

- Kunskaper kring pedagogisk dokumentation.

Anställningsvillkor
Tillsvidareanställning på heltid.
För den som erbjuds tjänsten krävs enligt Lagen om registerkontroll utdrag från Rikspolisens belastningsregister. Beställ detta i samband med ansökan, så att det finns tillgängligt ifall du blir aktuell för tjänsten.

Upplysningar

Rektor: Annelie Zandén, 023-826 77, annelie.zanden@falun.se

Fackliga företrädare

Kommunal: Marie Persson

Lärarförbundet: Per-Erik Björnbom

Tel: 023-828 94 

Övrigt

Annonssäljare undanbedes vänligt men bestämt

Kontaktinformation
Annelie Zandén, Rektor

Arbetsplats
Hantverkaregatan 6

791 60 Falun

Logga

Förskollärare till förskolan Slättaskogen

Företag Falu kommun
Ort
Kategorier
Utgår

2019-12-16

Ansök nu

Dela detta jobb