forskolejobb.se

Förskollärare till förskolan Schiörlins gata 2

Ort
Kategorier
Utgår

2020-09-24

Ansök nu

Förskollärare till förskolan Schiörlins gata 2

Sista ansökningsdatum: 2020-09-24
Referensnummer: 5615

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Dela annonsen via sociala medier:

   

Kontaktperson:

Sandra Sannemo Bårman, HR-konsult, 013-262718, sandra.sannemo-barman@linkoping.se

Cornelia Moberg, HR-konsult, 013-26 35 68, cornelia.moberg@linkoping.se

Gabriella Kindstrand, Biträdande rektor, 013-263451

Lärarförbundet Linköping, 013 - 20 87 39, lararforbundet@linkoping.lararforbundet.se

Timo Järvinen, Facklig representant Lärarnas Riksförbund, 013-263387

 

Ansök här! För dig med skyddad identitet

 

Om arbetsplatsen

Förskolan Utelek ligger i stadsdelen Vallastaden och är kopplad till nätverket för förskolor och skolor I Ur och Skur. Friluftsfrämjandets skogsgrupper ingår därför varje vecka i utbildningen på förskolan. Vi har ett utomhuspedagogiskt arbetssätt vilket innebär att vi i hög grad flyttar ut undervisning och lärande i vår utemiljö. Vi är även en Grön Flagg-certifierad förskola som innebär att vi bedriver ett kontinuerligt arbete för hållbar utveckling tillsammans med barnen. Förskolan har tre åldersindelade avdelningar med plats för 62 barn samt ett eget tillagningskök.

Förskolan har en fantastisk lärmiljö på vår förskolegård och här finns även närhet till både skog och parkmiljö. Våra pedagoger har ett medvetet och utforskande arbetssätt tillsammans med barnen i dessa miljöer. 

Arbetsbeskrivning

Som förskollärare ansvarar du för undervisningen i förskolan genom att bidra till att läroplanens mål och intentioner förverkligas i verksamheten. Du ansvarar för att planera, genomföra och dokumentera det pedagogiska arbetet i förskolan.

Kvalifikationer

Du som söker har förskollärarutbildning, lärarutbildning med inriktning mot förskola eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig. Du ska även ha erfarenhet av arbete som förskollärare inom förskola, alternativt ha annan erfarenhet av arbete med barn som arbetsgivaren bedömer relevant.

Tidigare erfarenheter av att arbeta utomhuspedagogiskt är meriterande. 

I din roll som förskollärare ska du ha goda kunskaper om förskolans uppdrag och vara väl bekant med förskolans läroplan och övriga styrdokument. Utifrån det ska du ha förmågan att anpassa din undervisning till barnen och låta dem vara delaktiga i utformningen av undervisningen. Du ska på ett kvalitetsmedvetet sätt skapa goda förutsättningar för barnets utveckling och lärande, samt dokumentationen av densamma.

I din roll som förskollärare ska du vara en god förebild. Du är relationsskapande och samarbetar väl med de kontakter som förekommer i din yrkesroll anpassat till situationen.

För att tjänsten ska gälla tillsvidare krävs att förskollärarlegitimation kan uppvisas, fram till dess gäller allmän visstidsanställning.

Om du har en utfärdad lärarlegitimation samt behörighetsförteckning, vänligen bifoga den som fil tillsammans med dina ansökningshandlingar när du söker tjänsten. Är du utbildad lärare men ännu inte sökt om lärarlegitimation, vänligen bifoga utbildningsintyg. Är du under utbildning till lärare, ser vi gärna att du istället bifogar studieintyg på hittills avslutade kurser vid högskola eller universitet.

Information om tjänsten

Tillträde: enligt överenskommelse 

Anställningsform: tillsvidareanställning 

Sysselsättningsgrad: 100% 

Antal lediga befattningar: 1

Ref. nr: 5615

Dela detta jobb

Förskollärare till förskolan Schiörlins gata 2

Linköpings kommun